Follow

David Lundin

Modell: David Lundin
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8 & AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Här är några bilder på David som vi tog tillsammans i onsdags. Detta var en utav mina favorit-outfits som vi testade, färgerna gick ihop riktigt snyggt! De tre sista bilderna är tagna med mitt nya objektiv, ÄLSKAR DET! På den sista bilden står jag ca 1,5 meter från David, helt sjukt hur annorlunda det är från mitt 50mm som jag är så van vid. Mycket fler bilder är på gång, promise!

Mysig kväll i Stockholm

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Jag och Philip började dagen med att titta på film och dricka oboy tills klockan blev närmare fyra. Det är så lätt att tappa tiden när man trivs så bra i varandras famnar. Men sedan bestämde vi oss för att hitta på något kul eftersom att Philip åker hem till Göteborg imorgon igen. Så vi tog en promenad genom Gamla Stan där vi också åt en väldigt god middag på en italiensk restaurang. Sedan promenerade vi till Hötorget där vi sedan gick på bio. Vi såg den nya Apornas Planet i 3D. Jag tyckte den var bra! Sevärd om man har sett den första filmen.
 
Imorgon har vi fram till 17 på oss att hitta på något mer kul här i Stockholm innan vi skiljs åt igen. Sitter ni på något kul tips så skriv gärna det! Vi sitter och klurar lite på vad man kan hitta på. 

Smygtitt på David

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8 & AF-S Nikkor 28mm f/1,8

Igår eftermiddag fotograferade jag David Lundin på lite olika ställen i Hammarby Sjöstad (precis där jag bor). Stina hängde med och hjälpte till en del också, väldans tur att jag har henne! Vi testade en hel del platser och kläder och hade riktigt kul! Några utav er kanske känner igen David från Top Model Sverige där han medverkade i början av detta året. Supertrevlig kille och han bjöd både mig och Stina på lite fika efter fotograferingen. Jag skall sätta mig enr i veckan nu och redigera massor men jag tror vi tog runt 500 bilder så jag har en del att gå igenom! Detta blev bara en liten smygtitt..
 
Två bilder som Stina tog under eftermiddagen. 

God Morgon Onsdag!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8 
 
Efter två dagar av lite sovmorgon och eget arbete så skall jag tillbaka till skolan idag för (vad jag tror är) en redovisning. Det blev en frukost på balkongen i morgonsolens mjuka strålar, hoppas regnet håller sig borta idag! Nu måste jag åka, vi hörs!

Den där känslan..

 
Ni andra fotointresserade där ute vet om den där speciella känslan när man bär hem något nytt och spännande till kamerautrustningen. Igår fick jag uppleva den känslan då jag (efter mycket om och men och tester och ännu mer tänkande) köpte mig ett nytt vackert objektiv. Den blev ett AF-S Nikkor 28mm f/1,8 G och jag skall ut och testa det lite så fort regnet lugnar ner sig! Lägger upp bilder så fort jag blir nöjd med några, hehe! 
 
Efter att jag och Stina testat lite objektiv och efter att jag sedan bestämt mig så träffade vi Daniel och Johanna som vi hängde med hela eftermiddagen sedan. Vi strosade runt på stan och tittade lite i affärer och satte oss i en park och bara pratade massor om hur det är att vara ny i Stockholm (som vi alla är) och allt annat möjligt. En riktigt trevlig eftermiddag och kväll!
 
 
 

Sofie

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Sofie är en riktigt go tjej som jag träffade i Australien när jag och Olivia var där i mars och april (se alla inlägg från Australien här). När hon kom och hälsade på i Göteborg helgen innan jag flyttade till Stockholm hade vi alltså inte setts på fyra månader ungefär, fast det kändes precis som igår! 

Här är i alla fall ett par bilder som jag tog på henne under en av de dagarna hon var där. Hoppas du kommer upp till Stockholm och besöker mig snart kvinna! 
 
Olivia, Sofie och jag. 

Photoshoot Sneak Peak!

Nu kommer snart alla bilder som jag tog på Mohammed för några veckor sedan i Göteborg släppas. Innan det får ni en liten sneakpeak och denna lilla video som Stina har klippt ihop av några videos jag och Cherie filmade under förberedelserna och lite under början av fotograferingen. Det är nog min första video jag har lagt upp på bloggen, och jag har länge funderat på att göra lite mer videos, fast fokuserade på när jag fotograferar och hur jag gör. Men vet inte om ni skulle titta på dem haha! 

 
 
Här är två av alla bilder jag plåtade under den efermiddagen. Resten kommer dyka upp i början av veckan, håll utkik!
 

Personliga magneter

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag flyttade Stina upp till Stockholm och vi har nu båda officiellt flyttat in i lägenheten. För att göra vårt nya hem lite mer personligt och färgglatt beställde jag hem dessa söta magneter från Printasquare.com som gjorde köket och kylskåpet mycket roligare. Bilderna är på oss från lite olika tillfällen i livet (och en bild blev på två korvar, men jag menar, vem älskar inte korv?). 

Imorgon är det lördag vilket betyder att jag kan sova hur länge jag vill. Under det här året som jag har jobbat lite då och då och pluggat på distans så har jag ändå på något sätt saknat känslan man får på fredagar. Den där "äntligen fredag!" känslan. Man blir bara så glad! 

Hej från en Stockholmstjej

Lite random bilder från de senaste dagarna. 
 
Jaha! Nu börjar jag väl vänja mig lite grann vid den nya staden, nya skolan, de nya gatorna och de nya människorna. Lite. Jag har faktiskt riktigt roligt på Fotoskolan STHLM och ett par stycken i kommentarsfältet har frågat efter detaljer kring vad jag tycker och hur det går. Jag försöker svara på era kommentarer så gott jag kan men jag har också bara gått på skolan i fyra dagar nu, det är inte så lätt att vara detaljerad för jag vet inte riktigt själv vad jag känner och tycker. 
 
Det intrycken jag har fått än så länge har varit positiva. Det är en stor skillnad från gymnasiet (som jag delvis var beredd på såklat) och jag är väl inte riktigt van vid skoltänket ännu men det börjar komma tillbaka lite i taget. På fyra dagar har vi fått tre fotouppgifter och haft två (och en halv) redovisning. Än så länge är jag bara taggad på mer och mer... 

Sofia

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här är några bilder från dagen som jag tog på Sofia i nya klassen (herregud jag går i skolan igen!). Vi var i en grupp tillsammans med en till tjej som heter Anneli och tog lite bilder idag. Detta trädet vi hittade var ju bara helt fantastiskt fint! Tog massor av andra bilder också men dem får ni se någon annan gång, ha det så bra!
 

Tillbaka till skolbänken

Foto och redigering: Rebecka Stålbrand
 
Idag åkte jag till skolan för första gången på över ett år. Min första dag på Fotoskolan Stockholm bestod av mycket info och även en liten fotouppgift. Imorgon är det back to school igen, skall försöka hinna ut och fotografera lite också! Nu måste jag sova, skall försöka ge lite mer detaljerad info snart! 

Color Me Rad

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har jag varit i Göteborg och spenderat dagen med Olivia och vår Australien-vän (fast som är svensk) Sofie som hälsade på. Olivia och hennes mamma och systrar sprang imorse det väldigt färgglada loppet "Color Me Rad" dit kameran fick hänga med. Det var en riktigt härlig stämning och jag blev väldigt sugen på att vara med själv, så nästa år står jag nog med färg i ansiktet jag med! 
 
Olivia, jag och Sofie. 

Kameran och Jag

Foto och redigering: Rebecka Stålbrand
 
Här är bara ett litet urval av bilderna som Rebecka tog på mig (och min kamera) i torsdags. Visst är hon superduktig?! Är väldigt nöjd med bilderna som hon skickade, och kommer antagligen att dela med mig av fler bilder här på bloggen. Det känns dock fortfarande bättre att stå bakom kameran, hehe. 

Palmhuset

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår fotograferade Rebecka mig i Göteborg. Japp, det är inte så ofta jag hamnar på andra sidan kameran men jag saknade en riktigt bra bild på mig och min kamera (som jag kan använda på hemsidan eller min facebooksida till exempel) så jag bad duktiga Rebecka om hjälp. Vi tog ett varv på Trädgårdsföreningen med våra kameror och hittade ett par fina platser som vi valde att fotografera på. Sist men inte minst gick vi in i "Palmhuset" där jag även knäppte ett par bilder på henne. 

Bakom kulisserna från gårdagens fotografering

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Igår eftermiddag fotograferade jag Mohammed vid sockerbruket i Göteborg. Det var en lite större fotgrafering än vanligt då vi även hade grymma makeup-artisten Cherie med oss och vi filmade in en liten "behind the scenes" film. Spännande!! Filmen och bilderna kommer släppas inom kort...
 
Gänget från igår! (Foto: Philip Björkebro)

Mornings like these

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Jag kommer sakna att vakna upp till detta när jag flyttar... 
Idag skall jag iväg till en (vad jag tror blir) riktigt rolig fotografering med både modell, makeup artist, bildfotograf (jag) och videofotograf. Skall försöka ta lite "behind the scenes"-bilder då de "riktiga" bilderna inte kommer släppas direkt. Skall bli riktigt kul!!

Lack of Color

Modell: Carmen Wo
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Här är några bilder till på coola Carmen när vi fotade vid Röda Sten (se de första bilderna här). Jag har ganska mycket att tänka på i veckan då jag flyttar till Stockholm på söndag, men har också tre till roliga fotograferingar att se fram emot, på onsdag blir den första av dem! Skall bli riktigt spännande...

Carmen Wo

Modell: Carmen Wo
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

I fredags fotograferade jag och Carmen så mycket på detta stället att jag nog får dela upp bilderna för att ni inte skall bli helt snurriga. Det var längesedan jag var och fotade vid Röda Sten i Göteborg (där dessa bilderna är tagna), jag tror att sist var 2012. Det är ett väldigt häftigt ställe och jag rekommenaderar det till er fotointresserade där ute som vill göra något lite extra med era bilder, något annorlunda från det ni brukar fotografera. Carmen passade in superbra i miljön och nu har jag "bara" typ 200 bilder till att gå igenom från fotograferingen! 

På Göteborgs Gator

Modell: Carmen Wo
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Nej, klockan nio på morgonen en fredag var det inte mycket folk på gatorna i Göteborg. Det passade ganska bra för mig som inte gillar så mycket störningsmoment i bakgrunden på såna här bilder. Det var superkul att fotografera Carmen då hon var väldigt duktig framför kameran och även väldigt rolig och trevlig som person. Och hennes ögon! De var väldigt fina, jag fångade det bättre och sämre på olika bilder men när solen dök upp lite så lös de verkligen blått. 
 

Morning Shoot

Modell: Carmen Wo
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Knappt 12 timmar på svensk mark var jag uppe och redo för dagens morgonfotografering. Idag stod coola Carmen Wo framför kameran, hon är en bloggare (kika in hennes blogg här) från Österrike som just nu reser i Sverige och Norge. Väldigt rolig och trevlig tjej! Och idag var hon i Göteborg så vi plåtade i cirka tre timmar imorse på lite olika ställen i och lite utanför stan vilket var så mycket roligare än ligga hemma och ha jetlag, haha! 

Massor med bilder kommer upp inom kort här på bloggen men vill ni ha en liten smygtitt kan ni kika in på Min Facebooksida eller Carmens Instagram

Tips: Rädda en tråkig bild!

Det var många som hade kommenterat inlägget med bilderna på Golden Gate Bridge (se inlägget här) och bland kommentarerna så undrade några hur jag fick till färgerna i bilden. Och ja, på såna dimmiga dagar som den när jag fotograferade Golden Gate så får man ta hjälp av Photoshop för att få till den känslan man vill ha. 

 
Nu tänkte jag visa er ungefär hur jag redigerade, den här gången redigerade jag bilden lite annorlunda (som de med petiga ögon kan se) men jag tyckte att den faktiskt blev bättre nu! Jag redigerar alltid i Photoshop CS6. 
 
Så här gör ni.. 
 
För att få lite färg i bilden använder jag Selective Color. Vilket är mitt personliga favoritverktyg i Photoshop. Klarar mig inte utan det! Här ser ni vad jag har gjort med de vita färgerna, jag ändrade även de svarta färgerna till +4 med svart och de röda färgerna till lite gulare. Men det är ju beroende på vilken bild det är som skall redigeras, och i min bild (som i de flesta andra "tråkiga" bilder) vill vi ha mindre vitt och tråkigt och MER färg och kul! 

 
För att sedan få till lite mer kontrast använder jag verktyget Exposure. Den ljusar även upp bilden något extra som ni ser. I like! 
 
 
Jag avslutade med att dra upp Vibrance och Saturaion ganska mycket för att få färgerna att synas extra mycket. Jag älskar starka färger (som ni också säkert har märkt på bloggen haha), men gör man inte det kan man hoppa över det här steget såklart! 
 
Sist använde jag verktyget Curves för att ljusa upp bilden lite till och sedan var jag nöjd! Det blir som en helt ny bild om man jämför med den första (se första bilden i inlägget). 
 
 
Gillar du det här inlägget? Gilla det gärna på bloglovin! ♥
 

Santa Cruz

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
I måndags besökte vi fina Santa Cruz som ligger en bit söder om San Franciso. Det var jättehärligt väder och jag och Sara åkte lite karuseller vid stranden. En superhärlig dag, och vägen dit var (som alla andra gånger på den här sidan av USA) så himla fin! Vi stannade på ett par platser och bara njöt av utsikten och det vackra landskapen! 
 
 
 
Sista och tredje sista bilden tagna av Sara. 

San Francisco By Night

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Vackra, vackra San Francisco..
I lördags (tror jag det var) dök det upp ett litet förslag i kommentarsfältet. Malin skrev att jag borde besöka Twin Peaks. Och jag vill bara säga TACK MALIN! Det var helt fantastiskt där uppe, man kunde se nästan hela staden lyssa upp himlen nu när vi var där. Som tur var hade dimman delvis försvunnit och för första gången kunde man se Golden Gate bron (bild fyra uppifrån) helt och hållet!
 

The City by the Bay

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Dimman ligger kvar...
...och det verkar som att den kommer göra det ett tag till. Detta är några bilder från gårdagens kamerarulle då vi besökte Alamo Square och sedan tog en promenad genom stan. Seda åt vi supergod middag på kvällen också och jag tog lite bilder när det hade blivit mörkt. Skall gå igenom de bilderna lite senare, man det kan ha blivit några godbitar!

Wroooom

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
På vägen ner till San Francisco så stoppade vi och övernattade i en liten stad i Kalifornien som hette Rio Dell. Det var där jag tog dessa bil-bilderna, det fanns hur många coola bilar som helst i denna staden då de hade något evenemang just då. En väldigt mysig och väldigt amerikansk stad förövrigt, perfekt för en övernattning!

Dimman över staden

Det ligger en dimma över San Francisco, och den har legat här sedan vi kom hit i torsdags. Jag blev lite ledsen då jag ville ha med hela Golden Gate på en bild men det blev ganska coolt ändå. Idag flydde vi dock dimman en liten stund till bland annat en mysig liten stad, Bolinas, som låg en bit utanför San Francisco. Det var väldigt mysigt och vägen dit var riktigt vacker den med.. 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

San Francisco

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Åh, vad jag tycker om den här staden, även om man får träningsvärk av alla upp- och nerförsbackar. Igår såg vi Chinatown, där jag shoppade en lite rolig grej som utan tvekan kommer användas på någon rolig fotografering i framtiden (spännande!). Sedan gick vi även till kända Pier 39 där vi tittade på sjölejonen i hamnen och åt glass/smoothies. Och så mycket mer än så hann vi inte med även om vi var ute och vandrade i över nio timmar. 

Nu skall vi strax ut igen i denna vackra stad. Vi hörs!

Tips: Lägg över bilderna direkt till mobilen!

 
Den här lilla filuren är en riktigt bra kompis till mig. Speciellt nu när jag är på resande fot eller när jag bara har vaknat på den lata sidan. Det är nämligen en WiFi-adapter! Nu skall jag visa er hur den fungerar...
 
 
Först tar man bilder, på exakt vad man vill. Här har ni mig till vänster som tar bilder på de fina landskapen i norra Californien för några dagar sedan. Sedan stoppar man i den lilla adaptern i kameran. 
 
 
Och med rätt app i mobilen så hittar man bilderna på direkten och kan på så sätt välja ut vilka bilder man vill ha. Detta är väldigt smidigt om man inte orkar ta upp hela datorn och mecka eller om man bara snabbt vill kunna få upp en snygg bild på instagram eller på bloggen till exempel. Sedan är det bara att redigera lite i telefonen om man vill det (Afterlight och Camera+ är grymma appar för det). Och sedan är det klappat och klart för att lägga upp! Så himla smidigt! Finns att köpa på de flesta kamerabutiker.

Redwood National Park

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Nu har vi kommit till San Francisco! 
Men på vägen hit stannade vi i Redwood National Park där träden var helt enorma (som ni ser)! Det var jättesvårt att få med de mäktiga träden på bild men jag gjorde ett par försök, så att ni får en tanke om hur stora de var. På bilden i mitten sitter jag i en rot på ett träd som hade fallit. Vi åkte även genom ett träd med bilen, vilket var riktigt häftigt! De hade alltså gjort ett hål genom trädet så att man kunde åka genom det. Tror mamma fick en bild som jag kan visa senare. 

Imorgon skall vi turista i San Francisco! Är väldigt taggad faktiskt då detta är en utav mina favoritstäder. Det är så himla fint här. Massor med bilder imorgon kan jag lova!