Follow

En dag i Uppsala

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Idag tog jag tåget till Uppsala, en stad jag inte har utforskat innan. Jag blev väldigt positivt överraskad och hade en toppendag i den fina höstsolen. Jag mötte upp en söt bloggare som heter Elin som jag fotograferade och vi tog en promenad genom stadens vackra gränder. Bilderna på Elin har jag inte hunnit kolla på ännu men jag hoppas att jag hinner sätta mig med det imorgon! Nu är det snart sovdags här borta i Hammarby Sjöstad!

I höstlöven

Hallå där ute i höstsolen!
Här är en omredigerad bild som Stina tog på mig förra hösten. Även om jag har en ganska tråkig utväxt på bilden så tycker jag att den har sin charm! Det är synd att jag inte har hunnit fotografera så mycket höstbilder i år (mindre än vanligt i ala fall), men så blir det väl när man pluggar, jobbar och försöker klämma in ett socialt liv där mellan också. 
 
På tal om det så skall jag faktiskt ut och jobba/fotografera nu snart. Så då får jag i alla fall fotografera lite i det sista som finns kvar av hösten här i Stockholm. Det blir en bloggare som skall fotograferas idag och en annan bloggare i Göteborg på lördag! Samt lite vimmelfoto på lördag kväll på Esters i Kungsbacka, det var längesedan jag fotograferade där nu!

OZ


 
För ett par dagar sedan var det ett halvår sedan jag kom hem från detta vackra land. Jag kände för att gå igenom bilderna igen och se om jag missat några guldkorn. Här är fem bilder som jag tydligen inte tyckte var något att redigera när jag väl var där nere men som jag gillade nu när jag såg dem. Vill ni se resten av Australien-bilderna går ni bara in på "Foto" i menyn och klickar er vidare till "2014 Australien".  
 
Vet inte om bilderna värmer i höstmörkret eller om man bara blir ledsen över att höstmörkret precis har börjat, haha. Men ni får ha en fantastisk dag mina vänner! 
 
..och här är en undervattens-selfie på det med. 
 


Höstmys

 
 
Efter en mysig dag och kväll igår med Johanna så väntar en dag av att bara vara avslappnad och mysa i soffan medan ett par regndroppar slår mot fönsterrutorna. Se till att njuta av er söndag vad ni än har för er. 

Jag och Johanna har nyss kollat på vår andra film idag och skall vandra ner (eller ta hissen) och köpa hamburgare. Lucky us att jag bor precis över Max. 

HÖR UPP STOCKHOLM!

Från en kväll i september. 
 
Inom kort blir jag och Stina tyvärr tvugna att flytta ifrån vår fina drömlägenhet på grund av att hyresvärden vill sälja den. Det skulle vara väldigt tacksamt om vi kunde hitta något nytt och fint så snabbt som möjligt. Vi har båda bra ekonomi och har hittills levt på en dyr hyra så vi kan fortsätta med det om det känns bra. Vi är djur-, cigarett- och anmärkningsfria! Och superduperhärliga och pålitliga att ha att göra med.

Vi är för tillfället öppna för alla förslag och tips!
Mejla mig på [email protected] om ni vet något, det skulle vara guld värt!

 

Studio med Sofie

Här är några bilder som jag och Sofie tog i studion i onsdags. Vi testade massor av olika saker, och jag har fortfarande massor av bilder att gå igenom. Min favorit är den sista av dessa (än så länge). Vilken är er favorit? 
 
Jag har fortfarande lite problem i studion med att jag dyker ner i kameran och det kreativa så mycket att jag glömmer bort vart jag står, så bakgrunden blir inte alltid så jämn ännu. På vissa av bilderna kan jag dock tycka att det kan fungera, men det funkar ju lite mindre på andra.. 
 
Ha en trevlig helg nu allihop!

Ett tåg kommer lastat...

Igår eftermiddag kom ett tåg lastat med en Sofie till Stockholm. Och vi hade lite mer än 24 timmar tillsammans här i Stockholm innan hon åkte hem med tåget till Mjölby igen. Idag lekte vi massor i studion, tog jättemycket bilder och hade jätteroligt! Efter ett par timmar med ljussättning och kamera så åt vi en god lunch och tog en runda på stan innan vi åkte hem till lägenheten och lagade tonfisktacos (Sofies specialitet). Hade två riktigt goa dagar, och imorgon är det Back To School för min del. Massor med studiobilder kommer såklart att dyka upp här. 

Aldrig långt bort ifrån dig, Göteborg

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Här har ni två brusiga bilder från igårkväll då jag och Philip tog en sväng upp på Ramberget i Göteborg. Det var iskallt i luften men superfin utsikt ut på den fina staden jag än en gång lämnade en eller två timmar senare för att sätta mig på tåget mot Stockholm. 
 
Imorgon är jag ledig och har många roligheter på gång! Kameran skall få hänga med, promise!

Nu börjar det!

 
Idag öppnade min utställning för alla att se! 
Ni hittar den på Medborgarskolan i Kungsbacka (Kabelgatan 9), där ni går in genom den vänsta dörren. Glöm inte att gå hela vägen in då det gömmer sig fyra stora printar i en korridor längre in, och ni skulle göra mig jätteglad i hjärtat om ni lämnade en liten hälsning i gästboken om vad ni tyckte också. Hoppas att ni som har möjlighet vill komma och titta ♥

Carmen Wo

Model: Carmen Wo
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8

Här är ett par bilder som ni inte har sett. Jag hittade dem nämligen i min Carmen-mapp som jag tydligen inte gått igenom ordentligt. Det var ju mycket på gång under den tiden (början på augusti). Tyckte att dessa bilder hade sin charm och Carmen gör sig så bra på bild! Ni kan läsa hennes blogg → här ← förresten, massor med fina bilder och outfits för er som gillar det!
 
Snart skall jag börja dra mig mot Centralstationen för att ta tåget till Göteborg. Jag har en lika bra känsla i magen som förra gången, skall bli så mysigt att sependera ett par dagar hemma med mina nära och kära!

Förbereder...

 
På måndag startar min fotourställning och tråkigt nog för er som följer min blogg för att se roliga bilder så blir det inga roligare än dessa idag skulle jag tro. Jag håller på att förbereda och förbereda och när jag inte gör det så dricker jag te och försöker bli klar med skoluppgifter. 
 
De stora utskrifterna som skall vara med på utställningen är hemma på västkusten (och jag har inte ens sett dem än!!) så det jag håller på att förbereda nu är presentationen av bilderna och mig själv, plus lite små foton som jag printat mest för att jag inte riktigt hade hjärta att inte ha med några av dem i utställningen och för att det är kul med lite små bilder också. More is more! (Eller hur var det nu igen?). 

Just nu..

 
Såhär ser min kväll ut idag. Inatt skall ett stort juridikarbete in och jag har en del kvar att skriva på det. Förutom det har vi fått nya fotouppgifter idag i ett samarbete med arkitekturskolans elever. Det skall faktiskt bli riktigt kul och vi har redan varit ute och fotograferat idag. Men nu.. back to business!

Välkomna på Fotoutställning!

Snart är det dags! 
Om en vecka öppnas portarna till första stoppet på min fotoutställning på Medborgarskolan. Första stoppet blir Kungsbacka, och utställningen kommer sedan att fortsätta till Varberg efter det.Efter det vandrar den även vidare till Halmstad också, och jag försöker få den upp hit till Stockholm med för det skulle ju vara himla roligt. 
Medborgarskolan Kungsbacka hittar ni på Kabelgatan 9 och Medborgarskolan Varberg finns på Stormhallsvägen 2, öppettider kommer vara på vardagar (mer specifik info kommer snart, kika in på min Facebooksida där jag uppdaterar om detta)
 
 
Bilderna jag kommer att ställa ut handlar om färg och (framför allt) ljus. Mycket motljus för er som gillar sådant! Jag har även skrivit lite om hur det kom sig att jag började fotografera och vad jag sysslar med för projekt just nu. Det skulle vara superroligt om ni tittade förbi, jag kommer att befinna mig på plats under minst en av dagarna på varje stopp. Om ni har några frågor så är det bara att fråga på!   
 
 

Thomas Stenström

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Igårkväll drog jag och Stina ut till Medborgarplatsen (eller "Medis" som man säger här i Stockholm) och dansade på främre raden när Thomas Stenström uppträdde på Debaser. Jättetrevlig stämning och glada människor! Och även Josefine kom och dansade med oss i slutet. Champangen på billden är alltså inte vår, utan det var damerna brevid oss som hade lyxat till det, vi köpte var sin billig drink på Happy Hour istället (#student).
 
Jag hade gått runt och varit fotosugen hela dagen så jag slängde med kameran i sista sekund, utan att riktigt tänka på det. Så jag blev illa tvungen att fotografera med mitt fasta 28mm objektiv, som är väldigt vidvinklat (och går alltså inte att zooma med) så det blev svårt! Men det var tur att vi hamnade så nära scenen! 

Höstiga Porträtt

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Det blir mycket porträtt på bloggen nu denna veckan har jag märkt, men det blir så nu när det är så fina färger ute, man får ju passa på! Här är i alla fall några bilder till på Amanda Jona som togs en söndag för snart två veckor sedan på Drottningholm (se de första bilderna här). Hade superkul när vi fotograferade så hoppas på fler fotograferingstillfällen om man hittar tid kanske, för Amanda är superduktig med kameran, titta in på hennes blogg och se själva! 

Natalia ♥ Nikolay

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
I lördags fotograferade jag detta söta paret från Ryssland (de var på semester i Stockholm över helgen). Bilderna är tagna på Riddarholmen här i Stockholm, en jättevacker plats! Jag kan inte låta bli att le stort när jag tänker på hur söta detta paret var, och det känns som att jag fångade deras gnista även på bild (hoppas jag!). 

Kärlek på Riddarholmen

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
I lördags fotograferade jag detta söta paret på Riddarholmen. De var på semester i Sverige under helgen och kom från Ryssland, men det är ju tur att man kan engelska! Vi tog många bilder runt om på Riddarholmen (som för övrigt var superfint), just dessa bilder är några utav de sista vi tog, då de dansade runt under träden till Stinas tappra försök att sjunga vackra kärlekslåtar (därav sratten, haha). 

Kanelbullens dag!

Efter dagens fotografering idag på Riddarholmen med ett gulligt ryskt par (ni får se de bilderna snart) så plingade det till i Stinas telefon och hon hade fått två söta "bullogram" från sin syster Milly, en varsin bulle på Pressbyrån som vi kunde hämta ut idag. Så nu väntar en trevlig eftermiddag i soffan med var sin "luckobulle" och lite gott te till några avsnitt av lite serier. 

Och så kom hösten!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8
 
När hann det bli oktober? Jag missade det helt.. 
Idag har jag min allra första tenta på Fotoskolan STHLM och är lite smånervös men det kommer nog gå bra (håll tummarna för mig). Efter det är det helg igen och jag har lite fotouppdrag och roligheter för mig även denna helgen! 

Studio med Stina

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8
 
Häromkvällen var jag och Stina i studion på skolan där hon ställde upp som modell för ett skolarbete, efter att vi tagit bilderna till min uppgift så lekte vi vidare i några minuter med Stina och hennes skinnjacka. Jag är väldigt ovan vid studion och alla lampor, blixtar och grejer men efter en stund fick jag till någon slags ljussättning som jag gillade. Resultatet av de första bilderna vi tog skall ni nog också få se så fort uppgiften är klar!