Follow

Allt för en bit skinka

(Om ni inte ser bilderna här över röra på sig - vänta ett par sekunder så de hinner laddas)
 
Idag var sommaren äntligen här, det var ju dock lite typiskt att det var min första jobbdag efter tre veckors ledighet i dåligt till halvbra väder. Och nu jobbar jag hela sommaren ut. Men jag får passa på att njuta av kvällarna, som den här mysiga kvällen för ett par veckor sedan då lilla Ludde visade lite trixt i kvällssolen i utbyte mot en bit skinka. Än finns det krut i den gamle gubben!
 
GIF-bilderna ovan gjorde jag med Photoshop CS6. 
→ Klicka här för att komma till mitt inlägg som förklarar hur du gör GIFs i Photoshop. 
 
 
 

En artikel i tidningen

 
Kungsbacka-Nytt den 25 juni 2015. 
 
 
Det är så himla kul att även Kungsbacka-Nytt skrev en artikel om min utställning, och imorgon skall jag på intervju med Norra Halland också! Jag vet knappt vad jag skall säga, är bara så lycklig över att utställningen sitter uppe och att den redan får bra respons även om det inte skulle börja förrän imorgon! 
 
Här nedan kan ni läsa texten från Kungsbacka-Nytt, skriven av Lotta Nyvall: 
 
 
"Emma Grann låter Bryggan blomstra"
 
Emma Grann skulle bara testa studion, men projektet växte och pågick i flera månader. Resultatet visas på Fyren med start imorgon, freadg. 
I höstas började Emma Grann på en tvåårig fotoutbildning i kommersiell fotografering i Stockholm. 
- Jag hade inte fotat så mycket i studio tidigare så jag ville testa det. Det var i januari och jag saknade sommaren, så jag köpte blommor inför porträttfotograferingen. 
 
"Inte så planerat"
Ganska snart hängde både makeup-artist, en bildbehandlare och en frisör på. På plats i studion bestämde de vad som skulle göras och blommorna förvandlades till kransar. 
- Det var inte så planerat, jag jobbar mer spontant än genomtänkt. 
 
Samarbete gav resultat 
Månaderna som följde återkom teamet till studion vid upprepade tillfällen och i sommar visas de tio bilderna på Bryggan i Kulturhuset Fyren. 
- Projektet blev mycket större än jag hade tänkt mig och vi blev väldigt nöjda med bilderna. Jag hade aldrig kunnat fixa sminket, håret och bildbehandlingen själv. 
Det blir så mycket bättre när man samarbetar, säger Emma. 
 
Gillar att jobba kreativt 
Hon har varit intresserad av foto så länge hon kan minnas. Gymnasiet gick hon på Ljud och Bildskolan för att därefter plugga fotografi i Jönköping och i höstas började hon på Fotoskolan i Stockholm. 
Tidigare har hon frilansat en del som porträttfotograf, men inte testat på någon annan kommersiell fotografering, vilket är inriktningen på hennes nuvarande utbildning. 
- Det är lite blandade känslor, men det känns som att man kan vara kreativ även om folk bestämmer över en, att det ändå finns en stor frihet. 
På utbildningen får hon testa det mesta från porträtt och mode till produktfotografering och landskap. 
- Jag vet inte säkert vad jag ska rikta in mig på, men tror absolut att jag återkommer till att fotografera människor, det tycker jag är roligt. 
 
 
 
 

En kvällspromenad

 
Ibland är en promenad i kvällssolen det enda jag behöver. Efter att ha bott mitt i Stockholm i nästan ett år så kan jag känna att jag uppskattar naturen så mycket mer nu när jag bor hemma igen (även om jag saknar att bo i en storstad vissa dagar också, men man vill väl alltid ha det man inte har, haha). 

Under just den här promenaden träffade jag på några fina hästar och ett nyfiket får. Sedan satt jag bara och tittade mig omkring och njöt av sommarkvällen. 


Glass i stora lass!






 
 
Under våren har jag, tillsammans med Sarah, fotograferat massor av bilder för Stockholms Glasshus. Här ovan ser ni några utav de lite roligare bilderna vi tog i min Stockholmslägenhet en dag i mars (eller om det var i början på april). Bild 2, 3, 4 och 5 är retuscherade av den duktiga retuschgruppen i projektet: Mattias Goldmann, Pia Örn, Filip Sigholm och Sofia Rogers. 
 
 Ett himla roligt (och väldigt kladdigt) jobb, och jag har alrig smakat på så mycket glass någonsin! Vi fotograferade alla ungefär 60-70 smaker och massor av tårtor under en dag också. Och under en dag i maj fotograferade vi lite fler roliga bilder, ni kanske minns inlägget från den fotograferingen
 
 

Smygstartar utställningen!!

 
Jippi!! 

Ni som läste Kungsbacka-Nytt som kom ut igår vet det redan, men jag smygstartade utställningen idag! Så nu sitter den uppe, alla tio bilder plus lite text, tidningsartiklar och bilder bakom kulisserna. Det känns helt galet att första bilden togs i januari och nu sitter allt uppe, färdigt! Så himla skönt och så himla kul, det blir så mycket mer jobb än det går att tänka sig. 
 
Så från och med nu är det fritt fram att gå dit, kika på alla bilder (vissa har jag ju inte ens visat för er ännu faktiskt) och om ni tar bilder och instagrammar eller twittrar så skulle det vara jättekul om ni använder hashtagen #emmagrannblomster så att jag kan se dem! Ni kan också kika in på den hashtagen för bilder bakom kulisserna på Instagram. Och för er som inte hashtaggar, instagrammar eller twittrar finns en gästbok på plats om ni vill lämna en kommentar eller en fråga. 
 
Öppettiderna, adress och annan info hittar ni här! 
 
 

Kvällar i Paris

 
 
Vackra Paris!
Tiden går så himla fort nu och jag kan inte fatta att det gått en vecka sedan vi kom hem från den här vackra staden. Här ovan ser ni en blandning av bilder jag tog under två eller tre av våra sista kvällar i Paris. Om det gick att gifta sig med sommarkvällar så skulle jag gjort det för länge sedan, och jag försöker suga in varje solig kväll nu, för jag vet hur mycket jag kommer sakna det om ett par månader... 
 
 

Jordgubbar, hav, sol & kärlek

 
No need for words... älskar när sommaren bjuder på kvällar som dessa!
 
 

Polaroider från Paris

 
När vi var i Paris förra veckan så hade jag med mig min Polaroid, jag har varit så sparsam med att ta bilder under de senaste åren (för filmen är dyr och jag ville verkligen inte slösa och ta halvbra bilder). Men på grund av det så har min film blivit gammal (den håller bara något år efter att man köper den) så jag bestämde mig för att använda upp den sista filmen (åtta bilder) i Paris. 
 
Och det är ju så kul!! Jag måste köpa mer film nu och fota lite i sommar också tänkte jag. Just den här filmen var ju lite gammal så alla bilder fick någon rosa-gul-aktig ton över sig, men jag tyckte det gav en effekt och blev fint istället! Vad tycker ni? Någon som fotar med Polaroid och har lite tips? Jag bara trycker av kameran mot något jag tycker är fint... 
 
Min Polaroid heter Supercolor 635 CL och jag köper min film från den här sidan
 
 

Midsommar

 
I går spenderade jag hela dagen i det fina lilla samhället Åsa här på västkusten. Det regnade, var soligt, och regnade och blev soligt igen, men vi hade en jättehärlig dag och kväll trots vädret och hela kvällen slutade med att jag somnade i hammocken till ljudet av Tomas Ledin och Gyllene Tider, lycklig och glad! 
 
 

Pink Sweden Fotografering

 
 
För några veckor sedan gjorde jag ett fotojobb för Pink Sweden där jag fotograferade deras nya kollektion av tracksuits och andra plagg. Det var en rolig kväll med mycket, mycket, fulla minneskort! Och om ni kikar in på Pink Swedens hemsida eller instagram så kan ni se några fler utav bilderna där. 

Här kommer också ett gäng bilder som Sarah har tagit bakom kulisserna under fotograferingen!


 

Moa on the run

 
Foto: Emma Grann
 
 
Solen lyste så fint den här kvällen när jag fotograferade Moa och jag var ju bara tvungen att ta vara på det och fotografera lite motljus också. Jag tyckte det blev himla coolt med den sportiga outfiten och grönskan (med lite hintar om stad). Bilderna är tagna uppe i Observatorielunden i Stockholm, som för övrigt är en mysig plats, ett tips till er stockholmare (eller ni som besöker Stockholm) som letar picknick-plats i sommar!
 
 

Mjukt ljus en kväll i Stockholm

 
Foto: Emma Grann

Nu har vi landat i Sverige igen, allt gick bra och jag har fortfarande en del bilder från Paris som jag inte gått igenom och som säkert kommer dyka upp här inom kort men jag tänkte bryta av med lite bilder från fotograferingen med Moa, Mia och Patric som höll hus i början på månaden. (Då jag även tog dem här bilderna). Ganska enkla "outfit-bilder" i mjukt kvällsljus, älskar sommarens ljus!!
 
 

Ett pampigt palats




I fredags var vi i Versailles (en mysig förort till Paris) där det här stora palatset finns. Det var väldigt mäktigt och bakom det, som ni ser, fanns en ENORM trädgård där man kunde vandra i flera timmar utan att behöva se samma sak igen. Vi åt pizza där mitt i labyrinten av trädgården och vandrade runt lite innan vi tog tåget tillbaka till Paris. 

Väl i Paris igen gjorde vi inte så mycket mer än att köpa lite kvällssnacks och vandra tillbaka till hotellrummet men jag tänkte att jag lägger till dessa bilderna från vår allra första kväll som jag annars inte kommer lägga upp antagligen, hehe. Men det var supermysigt, vi har hållt oss ganska mycket kring Eiffeltornet och alla smågator där omkring, det är så himla mysigt!!

 
 

En dag i en fantastisk stad

 
 
Här kommer ett gäng bilder från i torsdags, då vi i sista sekund bestämde oss för att åka till Versailles någon annan dag. Det var helt galet varmt och fuktigt i luften så vi rörde oss väldigt långsamt fram men vi hann ändå se en hel del. Vi började med frukost vid Eiffeltornet och gick sedan till Pont Alexander III (bron med de fina lyktstolparna på), sedan åkte vi en bit med Metron och gick en jäkla bit upp för berget där Sacré-Cœur (stora vita kyrkan) ligger. Där uppe åt vi även middag på en jättemysig restaurang med uteservering. Där satt jag med bara linne och shorts och frös inte ett dugg, så himla härligt! På sista bilden kan ni skymta hur högt uppe vi var. 
 
Igår var vi i Versailles i alla fall, och det var ju så pampigt! Bilder kommer snart!
 

En kväll i juni

Modell: Sara Grann
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50mm f/1,8
 
Kvällen innan vi åkte ner till Paris passade jag och Sara på att njuta lite av kvällsljuset och värmen som kom! Jag skall verkligen ta vara på så många såna här kvällar som möjligt, det är just då som mitt hjärta slår lite fortare och lite hårdare!
 
 

Notre Dame



Ja, ni ser ju själva, andra dagen i Paris spenderade vi runt omkring (och ovanpå) fantastiska Notre Dame! Det var supervarmt hela dagen och vi gick bara runt och tittade på allt fint, däribland en av broarna som är helt fyllda av hänglås med namn på. Kan inte sluta älska den här staden, det är verkligen så vackert!
 
Vi avslutade dagen på Louvren med Mona Lisa, Venus de Milo och med en väldigt god middag efteråt, men de bilderna får vänta, för nu skall vi till Versailles! 
 
Om ni vill se mer videos och bilder från mina dagar så kan ni följa mig på snapchat, där heter jag "emmagrann". 
 
 

PARIS!

 

Igår på eftermiddagen kom vi fram till vårt hotell i Paris, vi bytte snabbt om och wifi-ade lite innan vi gick ut en sväng på stan. Eller ja, det blev lite mer än en sväng, för vi kom inte tillbaka till hotellet förrän vid midnatt.

Vi åt middag på en jättemysig restaurang och gick sedan till Eiffeltornet. Vi hade inte tänkt åka upp i det just igårkväll men det blev liksom bara så. Dock kunde man inte åka enda upp för det var så blåsigt, och vi fick GÅ upp för alla trappor till mitten av det.  Det känns i benen idag!

Nej, nu har jag inte tid att skriva mer för nu skall vi ut och turista lite mer i soliga Paris! 

 

 

Erika med färg i ansiktet

Modell: Erika Brice
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50mm f/1,8
 
Under sista veckan innan sommarlovet hade vi en ljussättningsworkshop med fotografen Per Zennström där vi var tvugna att använda en viss ljussättning på varje station och även måla färg i ansiktet på en klasskamrat på något sätt. Här har jag målat på Erika och använt en ljussättnng som Per kallade för "Blackbox", där man byggde ett svart rum av frigolit, i ett vitt rum där man studsade ljuset. Det är lite svårt att förklara med bara ord men jag tyckte att bilderna blev fina (och ljuset)!
 

TIPS: Fem steg för att förstå din kamera & ta bättre bilder!

Jag och kameran, fotat av Rebecka.
 
Okej, nu skall jag ta tag i det som jag velat ta upp länge här på bloggen. Hur man fotograferar manuellt; alltså hur man ställer in alla inställningar själv, så som bländare, slutare och ISO och varför man gör som man gör. Om ni lär er att fotografera manuellt och om ni förstår hur de olika delarna påverkar varandra så kommer ni komma långt! 
 
Jag får frågor varje vecka på bloggen och andra sociala medier som låter ungefär såhär: "Vad har du för kamera?", "Jag har en blabla kamera, hur tar jag bäst bilder?", "Hur får du det så där suddigt i bakgrunden?", "Hur mycket kostar en sån kamera som du har?", "Jag har en likadan kamera som du, men mina bilder blir inte likadana, hur gör du?". 
 
Jag vill bara börja med att understryka att det inte är kameran som avgör om ni tar bra bilder, det är i första hand inställningarna ni använder. Om ni fotograferar på "auto" kommer bilden se nästan likadan ut - vilken kamera ni än använder.
Såklart är det skillnad på kameror och vilken kvalitet man kan få i bilderna, men de största skillnaderna brukar oftast vara att man kan ha andra inställningar på de lite dyrare kamerorna, och vet ni inte hur man hanterar inställningarna så kommer ni inte upptäcka någon större skillnad i era bilder. 
 
Jag och kameran, fotat av Amanda.
 
Jag vill erkänna att det tog väldigt lång tid för mig att börja fotografera manuellt. Jag orkade inte lära mig inställningarna för jag var rätt nöjd med mina bilder ändå, plus att det lät väldigt jobbigt i mina öron att jag skulle behöva ändra inställningar hela tiden beroende på ljus, motiv, location och känsla. Jag ville bara veta vad jag skulle ha för inställningar och liksom köra på dem hela tiden. MEN en vän till mig drog för ett par år sedan med mig på en liten fotokurs som varade i två dagar där jag fick lära mig att fotografera manuellt och efter det så har jag aldrig någonsin fotograferat på något annat än "M" (Manuellt).
 
1. Ställ in kameran på "M". 
Börja med att ställa in kameran på "M", nu har du kameran inställd på att fotografera manuellt, det betyder att det är du som bestämmer vad kameran skall göra, den överlåter alltså alla inställningar (slutare, bländare och ISO) till dig. Jag har en Nikon D600 men alla systemkameror har ett manuellt läge, hittar du inte det på din kamera så kan du titta i manualen för kameran (eller googla). 
 
 
2. Vad är BLÄNDARE och SLUTARE?
Om du bara ändrar kameran till M och börjar fotografera så kommer det antagligen bli helt galet. Nu är kameran helt  beroende över vad du säger till den att göra. 
 
Olika "bländartal". 
 
Bländare - det är bländaren som reglerar mängden ljus som släpps in i kameran. Den kallas i kameran för "F" som ni ser här på bilden ovan. Bländaren kan gå i olika steg, och de olika stegen kan variera lite beroende på vilken kamera och (framför allt) vilket objektiv man har. De objektiven jag använder mest går från F1,8 till F16 som på bilderna här ovanför, då F1,8 är när kameran släpper in mest ljus och F16 är när kameran släpper in minst ljus. Jag reglerar bländaren på en liten ratt som finns på min kamera men det varierar väldigt mycket på vilken kamera man har, läs i manualen (eller googla) om du inte hittar vart du reglerar detta på just din kamera. 
 
Om du (som jag) är ett stort fan av kort skärpedjup (när det blir suddigt i bakgrunden) så är det här på bländaren du skall reglera det. Om du vill ha kort skärpedjup så vill du släppa in så mycket ljus som möjligt, det gör du genom att ha ett litet bländartal, som till exempel F1,8 eller F2,8. Och vill du ha långt skärpedjup (till exempel om du vill ta bilder där du vill ha skärpa i hela bilden) så skall du ha ett så högt bländartal som möjligt, om till exempel F14 eller F16. 
 
Kort och långt skärpedjup, bilder från New York förra året. 
 
Här till vänster er ni en bild med kort skärpedjup (bländare F2), där jag ville att staden i bakgrunden skulle bli lite suddig, och till höger ser ni en bild med långt skärpedjup (bländare F11) som jag tog några minuter tidigare där jag ville ha hela staden i fokus och med skärpa nästan hela vägen bort.
 
Olika slutartider. 
 
Slutare - det är den delen av kameran som bestämmer hur snabbt en bild skall tas, den bestämmer alltså "slutartiden". Den inställda slutartiden bestämmer hur länge slutaren är öppen och därmed hur mycket ljus som hinner komma in när bilden tas. Du kan ta en bild på 1/4000-dels sekund (se första bilden här ovan) eller så kan du ta en bild på hela 30 sekunder eller mer! Det är här du bestämmer det. Jag reglerar slutaren på en liten ratt som finns på min kamera men det varierar väldigt mycket på vilken kamera man har, läs i manualen (eller googla) om du inte hittar vart du reglerar detta på just din kamera.
 
Oftast vill man ha en snabb slutartid, eftersom att man då minskar risken att bilden blir suddig. Har du en så snabb slutartid som 1/4000 (står oftast bara "4000" på kameror, men det kan variera) så kan du skaka kameran hur mycket som helst utan att bilden blir suddig.
 
MEN är du inomhus eller när det börjar bli mörkt utomhus så kommer kameran inte hinna få in tillräckligt med ljus på den snabba tiden och din bild kommer att bli svart. Det är därför man måste reglera slutartiden beroende på vilket ljus man skall fotografera i. Om du skall handhålla kameran (alltså fotografera utan stativ) så rekommenderar jag att inte gå under 1/80 (se bild i mitten här ovan) för då kommer bilden få oskärpa eftersom att du hinner röra på dig på den långa tiden. Men även här på 1/80 måste du hålla kameran väldigt stilla när du fotograferar för att det inte skall bli oskarpt. Om bilden ändå blir för mörk så skulle jag försöka fixa det med hjälp av ett mindre bländartal istället, eller använda stativ. 
 
Vill du fotografera nattbilder med ganska långt skärpedjup så kommer du behöva stativ om kameran skall orka ta in så mycket ljus som möjligt utan att skaka. Och vill du fotografera när det är helt mörkt ute (till exempel fotografera stjärnor eller ett hus mitt på natten) så kan man gå ner och få ännu längre slutartider, som flera sekunder eller till och med flera minuter. Det finns en funktion som heter "bulb" (eller på vissa kameror bara "b") som dyker upp när man skruvar ner så långt som möjligt på slutartiderna. Bulb betyder att du trycker på knappen för att ta en bild och när det har gått så lång tid du vill så trycker du igen för att slutaren skall stängas och göra en bild. Det är kanske lite överkurs, men är ni intresserade av det så går det att läsa mer om det på internet. 
 
Kort och lång slutartid, bilder från arkivet. 
 
Till vänster ser ni en bild jag tog på Josefine i höstas, där slutartiden är väldigt snabb (slutare 1/2000) för att jag ville frysa rörelsen på bild, skulle jag haft en lång slutartid skulle hela Josefine blivit suddig. Och på bilden till höger ser ni en nattbild jag tog för ett par veckor sedan, där slutartiden är lång (slutare 25 sekunder) eftersom att det var väldigt mörkt och bilden skulle blivit svart om jag hade en kortare slutartid. 
 
 
3. Vad är ISO?
 
Olika ISO-tal. 
 
Det första du kommer att märka när du höjer eller sänker ISO är att slutartiden påverkas. Mer kortfattat kan man säga att ju högre ISO-tal du väljer, desto ljuskänsligare blir kameran (bilderna blir ljusare) och detta i sin tur innebär att du med hjälp av ett högre ISO-tal kan få kortare slutartider. MEN, ju högre ISO-tal du använder desto brusigare blir bilden. Och desto mindre kontrast får den. 
 
Det kan vara kanonbra att höja ISO-talet vid vissa fotograferingstillfällen men vid andra (läs: oftast) vill man ha en så låg ISO som möjligt (runt 100-200 ISO). Har du inte fullformatskamera skulle jag rekommendera att inte gå över 800 ISO (om ens det) men med fullformatskamera kan man gå ganska högt i ISO (ca 1600 ISO) utan att bilden hinner bli jättebrusig. Men gillar man brus så är ju ISO också ett verktyg man kan använda för detta!
 
Jag använder oftast ISO för att ljusa upp bilderna lite när jag inte kan göra det med hjälp av slutaren eller bländaren, men jag håller mig under 1600 ISO för att garantera en mycket skarpare och inte så brusig bild. 
 
4. Fotografera i RAW-format. (!!)
Om du planerar att redigera bilderna i efterhand så måste du se till att fotografera i RAW-format. Det ändrar du lätt på kameran och du behöver inte ändra tillbaka det någon gång (tro mig, ni kommer tacka mig senare!).Jag har så himla mycket gamla bilder som jag fotograferade i JPEG-format som jag i princip inte kan göra någonting med nu i efterhand. Om du fotograferar i JPEG-format så blir bilderna mindre och även väldigt mycket svårare att redigera och ändra i utan att det ser konstigt ut.
 
Planerar ni dock inte att redigera någonting utan bara vill lägga upp bilderna direkt från kameran så rekommenderar jag att du fotograferar i JPEG-format, då blir färgerna något klarare och du får bättre kontrast, samt att bilderna tar mindre plats på hårddisken. 
 
 
5. Testa, testa och testa mer!
Varje gång jag fotograferar kommer jag alltid hem med bilder på minneskortet som är helt svarta och helt vita. Detta för att jag har testat mig fram hur jag skall ställa in kameran i det ljus som finns. 
 
Två bilder från samma fotografering, en där jag ställt in inställningarna så att bilden råkade bli för ljus och en där jag ställt in inställningarna så att bilden råkade bli för mörk. 
 
Det gäller bara att ha tålamod och inte ge upp om bilderna ser konstiga ut! Träna och träna och träna! Nu sitter rattarna och alla knapptryck i mitt bakhuvud så jag vet ungefär vad jag skall ändra på för att rätta till bilden, men det tog mig flera år att komma dit och känna mig säker på vilket håll jag skulle snurra på ratten eller om det var snabbare eller långsammare slutartid som jag behövde. Men det var så himla värt alla gånger jag kom hem med bara dåliga bilder, eller bara för ljusa bilder. För misslyckas man inte så har man inte försökt, och jäklar vad jag har försökt, för nu kan jag få till i princip vilket ljus jag vill! WOHO!!
 
Bild på mig, tagen av Philip
 
Nu får ni bara springa ut (eller in) och testa och ratta på inställningarna fram och tillbaka och se vad som händer och vad som påverkas i bilden. Jag hoppas att ni förstod lite och om ni tyckte att detta inlägg var givande och bra så får ni gärna klicka på "gilla" här nedanför! :)  
 
 

Problemlösning och Syrener

 
Foto: Emma Grann
 
I onsdags fotograferade jag härliga Moa igen (ni kanske minns henne från ett par studiobilder jag tagit innan). MEN! Det var egentligen meningen att vi skulle fotografera i studion i onsdags också, men jag kom dit och nästan all utrustning var utlånad och det som fanns kvar fick vi inte att fungera. Så helt plötsligt blev det lite stressigt (kul att ha bokat in modell, hår och make och att det inte blir något liksom) så det blev en utomhusfotografering istället, som tur var så var ju vädret helt fantastiskt! Jag fick till också med motljus och allt!
 
Här är några utav de sista bilderna vi tog när solen nästan hade gått ner. Mia fick stå och trycka ner en syrenbuske och vi stod i en väldigt brant och halkig backe men det gick ju bra ändå! Ibland blir spontant ändå bäst.  
 
 

Grattis brorsan!

 
 
Det kanske inte är jätteroligt att se fler studentbilder från samma location men det får ni leva med för idag tar min käre lillebror studenten, exakt två år efter mig! Och ikväll skall det firas ordentligt, men jag tar tidsinställt ett spännande inlägg åt er imorgon så oroa er inte, här kommer det uppdateras som vanligt. 
 
Igår kväll kom jag till Göteborg med mina väskor packade, det känns konstigt och jag tror inte riktigt att jag förstått att jag flyttat från Stockholm nu, det känns bara som att jag är hemma och hälsar på över helgen som jag gör ibland. Det kommer nog kännas mer ordentligt om någon vecka. Hoppas ni får en fantastisk helg, och STORT GRATTIS till alla er andra som tar studenten idag! NJUT!
 

Tre dagar på Spring Studios

 
 
Nu är det sommarlov!
Efter tre intensiva (och roliga) fotodagar på Spring Studios med klassen så tar jag idag sommarlov. Vi har fått lära oss mycket om olika ljussättningar, både inomhus och utomhus, och jag har testat ljus som jag nog aldrig skulle komma på tanken att testa själv, vilket är superroligt och väldigt lärorikt. Och, som ni kanske ser på bilderna ovan, det var sjukt stora studios! Vi har använt oss själva som modeller och makeupartister och stylister (med ett genomgående tema att man var tvungen att skriva/kleta färg i modellernas ansikten på något sätt). Så jag har gjort allt från att posera bland sopor till att vara helt dränkt i vaselin, men bilderna har blivit bra och det är ju det viktigaste, hehe. 
 
Några utav bilderna kommer säkert dyka upp här så småning om, men nu måste jag verklgen packa för ikväll flyttar jag hem till västkusten igen över sommaren. Det skall bli så härligt! Men ändå sorgligt att lämna Stockholm...
 
En bild jag tog på Erika i början på veckan. 
 
 

Studentfotografering

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Här är ett gäng bilder jag fotograferade på Stephanie inför hennes student (som är på fredag!), vi var på två olika locations och jag har nu bkivit klar med redigeringen av ca 100 bilder. Haha! Helt galet mycket bilder men det var en så fantastiskt fin dag och humöret var på topp, då blir det oftast bättre bilder. 
 
Nej, nu bär det av mot Spring Studios igen för veckans foto-workshop där med klassen, det är superkul! Och sedan skall jag hem ikväll och redigera fler .... studentbilder!! Haha, det är mycket sånt nu, men snart är det sommarlov och om mindre än en vecka är jag i Paris! Woho!! 
 
 

Sparv Accessories

 
Under ett par veckor nu så har jag fotograferat för ett smyckesmärke som heter Sparv (som ni säkert läst). Det är superfina smycken och jag har haft äran att fotografera ett par av de nya smyckena, med ett riktigt härligt gäng modeller! Och (såklart) Mia och Patric som fixat smink och hår. 
 
Här ovan ser ni några utav de färdiga bilderna till Sparv efter tre fotograferingar med fem modeller. Två fotograferingstillfällen kvar nu, sedan har vi fotograferat alla smycken. Ett superroligt jobb! 
 
 

Fotografering för Sparv

 
Här ovan ser ni bilder från min senaste fotografering för Sparv som var för någon vecka sedan, och i veckan kör vi igen, för fjärde gången! Det skall bli riktigt kul, och smyckena är ju så fina! 
 
Det kommer (inom en snar framtid) också upp ett inlägg med de färdiga bilderna, som har blivit så himla många för jag kan inte välja, haha. Men ni kan också kika in Sparvs Instagram för där har Charlotta redan lagt upp några utav bilderna!