Follow

Nu tar jag påsklov!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Bilder från helgen med bror Mathias!
Ikväll åker jag hem till västkusten och stannar där tills på måndag. Det skall bli så skönt att få komma hem under en lite längre tid än två-tre dagar som det vanligtvis brukar bli. Jag skall försöka komma ut och fotografera lite under tiden jag är hemma, jag saknar att komma ut i naturen med kameran...

Med Mia och Mathias i studion

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1,8
 
I helgen har jag haft min käre bror på besök och igår kväll var vi i studion en stund och tog ett par roliga porträtt på Mathias. Duktiga Mia fixade sminket och det blev såklart lika fint som vanligt! Resultatet kommer upp här inom kort men som ni kanske kan se så är det väldigt likt självporträttet jag tog för ett par veckor sedan (kika in det här!). Det hade ju vart kul att få alla i familjen att ta ett sånt här porträtt! (Hint till Sara, mamma och pappa). 
 

Solen!

 
Jag måste komma ut i solen mer! För när jag går igenom arkivbilder som dessa ovan så blir jag bara så glad inombords när jag kommer ihåg känslan av att knäppa av just den bilden, även om de kanske inte är mina bästa bilder så är det dem jag personligen tycker mest om att ta. 
 
Jag har lovat mig själv att ta vara på den här sommaren, och försöka komma ut så mycket som möjligt och fotografera.
Ni får strängt påminna mig om det inte blir så!! 
 
Jag som gladast... och min käre bil som tyvärr inte finns med oss längre. 

Bloggfotograf

 
Det händer rätt ofta (eller ja, 3-4 gånger i månaden) att jag åker iväg och fotograferar andra bloggare. Det blir oftast outfitbilder eller andra porträtt till deras blogg/instagram, men det är långt ifrån alla de bilderna jag tar som dyker upp här på min blogg. Till exempel har jag fotograferat en del bilder åt den här härliga tjejen! (Kika in hennes blogg här). 
 
Men jag tycker att det är himla kul att träffa nya människor även om jag är ganska blyg och inte riktigt vågar ta för mig så mycket som jag kan. Men ju fler jag träffar desto mer tränar jag ju på det!  Jag har valt att inte lägga upp alla bilder på andra bloggare som jag tar, i tron om att ni kanske skulle tröttna. Men testar nu och ser vad ni säger. Dessa bilderna ovan är väldigt enkla och ljusa som vi tog i Saras lägenhet, men jag tyckte att ljuset blev fint och skorna är ju bara så coola! 
 
 
Ni får jättegärna höra av er om ni känner att ni behöver nya enkla eller roliga bloggbilder eller andra bilder till instagram, CV eller annat! Som sagt tycker jag att det är superkul, och ingen idé är en dum idé! Hör av er på min mejl! ([email protected]).
 

När solen lyser på vassen

För någon vecka sedan fotograferade jag min äldsta modell hittills (92 år) och hennes barnbarn. Det var en väldigt härlig stämning under hela fotograferingen och eftermiddagssolen visade sig även i ett par minuter och lös upp den där fina vassen. Och om man tänker bort att det var jättekallt och vinterjackorna så såg det nästan ut som sommar! 
 
 

Vimmelfotograf på nätterna


Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
Blixt: Nikon SB-700
 
Här är ett par bilder från de senaste studentfesterna jag har fotat här i Stockholm. Det blir roligare och roligare det där med studentfesterna för det känns som att jag lär känna studenterna snart med tanke på hur ofta de festar och hur ofta jag är där och fotar. Och ju längre tiden går desto mer vågar jag experimentera lite och testa nya sätt att, med blixt och andra inställningar, fotografera dessa vilda pojkar och flickor (haha). Ikväll är jag ledig från festfotograferandet men imorgon kör vi igång igen, likaså torsdag!
 
Vill ni ha tips på hur man får till bästa vimmelbilderna?
Jag skrev en gång →DETTA← inlägg om det som ni kan läsa! :)

Fotojobb för Wolfschluckner

 
 
Fotograf: Emma Grann
Hår & Makeup: Greta Luise Wolansky
Modell: Karoline Hackländer
Design & Styling: Carmen Wolfschluckner
 
 
 
För ett par veckor sedan var jag nere i Berlin och hälsade på Carmen, och samtidigt fotograferade jag bilder till hennes nya kollektion av kappor till den nystartade hemsidan (→ Klicka in och titta nu!! ← den är dock inte helt mobilanpassad än). 
 
Jag skall nog göra ett par av dem i färg också, eller vad tror ni? Gillar ni det svartvita?
Ni som missade behind the scenes bilderna från den här fotograferingen kan se dem här! 
 

Vägrar Vädret & tar helg nu

 
Så, idag snöar det i Stockholm. 
Inget som lägger sig på merken eller egentligen syns men ändå!! Jag vägrar. 
Så på vägen hem från en lärorik (men maffig) dag i skolan köpte jag lite tulpaner för att tvinga fram våren. Och nu skall jag fira in helgen med en smoothie och några avsnitt New Girl. Hoppas er fredag var härlig och att ni får en trevlig helg!
 
... och jag rockar även mina sockar idag!
 

Mitt lilla lurviga hjärta

 
Det är snart tolv år sedan den här mysiga kissen föddes (i min säng haha). Men än finns det mycket liv och bus kvar i honom. Jag kan inte hjälpa att sakna honom väldigt mycket här uppe i Stockholm (han bor ju kvar hos mamma och pappa nere på andra sidan Sverige). När jag kommer hem så blir han ofta modell. Han är ju så fin. Hihi.
 
Sedan i söndags har jag varit ganska krasslig och därav inga väldigt nytagna bilder här på bloggen de senaste dagarna. Men sedan igår har jag ansett mig själv som frisk (vet dock inte om min kropp håller med mig) och idag har jag fått väldigt mycket gjort! Även bokat in lite nya fotgraferingar. Yay! 
 
 

Ellinor & Clara

 
 
Foto: Emma Grann 
Modeller: Ellinor Bjurström & Clara Ploghammar
Hår & Makeup: Mia Wahlström
Retusch: Elin Kero
 

Här kommer min andra färdiga bild i blomsterserien (som jag ännu inte kommit på något bra namn på)!!!
Och med hjälp av dessa fantastiska människor listade ovan blev den precis som jag ville ha den. Jag tog även ett par enskilda proträtt på både Ellinor och Clara som nog kommer dyka upp här så småning om också. Men great things take time! Vad tycker ni? (Se de första bilderna ur serien här)
 
Behind the Scenes foton: Amanda Jona 
 
(se fler bilder bakom kulisserna från den här fotograferingen →HÄR←)
 

Vinter vid Tyresö Slott

 

Här är ett par bilder som Amanda tog på mig när jag, hon och Stina åkte till Tyresö Slott i februari, för ungefär en månad sedan. Nu är vädret helt upp-och-ner-vänt och man går i Converse i solen och våren är här! Det är så himla härligt! Men kunde inte INTE lägga upp dessa härliga snöbilder ändå, lite som ett farväl till vintern, see you in a few months...
 
 
 

Fotoskolan Anteckningsbok

 
För ett par veckor sedan blev årets anteckningsbok för Fotoskolan klar, där alla elever i årskurs ett (fotografer och bildbehandlare) fick ha med 1-3 bilder. Någon (jag vet inte riktigt vem) fick välja ut bilder utifrån ett par som skickades in. Här är en utav mina bilder som kom med (jag fick med två stycken) och för ett par dagar sedan var faktiskt första gången som jag gick igenom boken ordentligt och tittade på allas bilder. 
 
Riktigt kul faktiskt! Skall också försöka börja använda boken som anteckningsbok, jag gillar ju egentligen att skriva, jag borde göra det oftare. 

Game of Thrones Exhibition



I veckan var jag och Philip på den tillfälliga Game of Thrones utställningen i Stockholm. Det var kul att se ett par utvalda saker från serien som de ställde ut, lite starstruck blir man ju.. haha! Och nu är jag sjukt taggad på den 13 april för då börjar nästa säsong! 
 

Aina och Daniel i studion

 
I tisdags hade jag dessa goingar i studion och fotade två utav de sista porträtten med blommor (jag kan ju inte fortsätta i all evighet haha). Det blev härliga bilder och det (väldigt mycket) tack vare duktiga Mia som fixade smink och Patric som fixade hår... och så Amanda som tog de fina bilderna här över precis innan hon var tvungen att springa iväg på ett möte. 
 
Så i brist på backstage-fotograf efter det gjorde jag ett tappert försök att ta några bakom-kulisserna-bilder själv efter det! Svårt när man bara har en kamera som är konstant ikopplad i studioblixtarna haha, men här är några snabba som jag knäppte av också! 
 
 
Ni kan även se en liten sneak peak på min instagram :)
 

Australien, vad var bäst?!

Idag är det ett år sedan jag landade nere i Australien och spenderade mars och april Down Under. ETT ÅR?! Tiden går så fort att jag inte hinner med. Men ibland trillar det fortfarande in kommentarer på mina bilder och inlägg från den fantastiska resan och ett par stycken har frågat efter tips och råd och "vad var bäst?". Så jag tänkte att jag slänger ihop ett inlägg, nu på årsdagen och allt. 
 
Jag och en mysig kängru i Cairns.
 
Vilka ställen måste man besöka?
Jag har massor av ställen kvar som jag gärna hade besökt om jag hade haft mer tid. Men jag tänker nu berätta om fyra ställen jag besökte som berörde mig mycket (det var ett jättejobbigt urval och jag fick välja bort ställen jag egentligen inte ville, haha, men det var verkligen ett helt fantastiskt land, fantastisk natur, fantastiska djur och underbara männsikor). 
 
 
Withsundays Islands + Airlie Beach
 
 

Vi bokade en tredagarsutflykt där vi bodde och åkte på en båt mellan olika öar. Vi hade en himla tur med vädret och det var ett par helt fantastiska dagar med overkligt vackra plaster på dagarna och roliga "fester" på kvällarna på båten. Om det är något du/ni måste göra om ni backpackar genom Australien så är det detta! Det finns många olika båtar man kan åka med men den vi åkte med hette Avatar, besättningen och båten var tipptopp!
 
Airlie Beach, som är staden man bor i på fastlandet innan och efter man åker på sin tripp till Withsundays, var en liten men ack så mysig stad. Grymt nattliv och jättehärligt hostel som hette Magnums, riktigt mysigt och gångavstånd till stranden. Vi fastnade lite längre än vad vi tänkte i Airlie för att det flög in en cyklon över landet som förstörde en del vägar så att inte bussarna kunde ta sig fram, men staden växte med oss tror jag, himla mysigt! 
 
 
Fraser Island
 
 
Vi bokade även en utflykt på tre dagar till Fraser Island, världens största sandö. En utav de häftigaste grejerna vi gjorde tycker jag! Det är en hel ö som bara är sand, och den är så himla stor, det tog timmar att åka jeep genom ön och vi fick se insjöar och dingos, klättra på klippor och sova på stranden under miljoner stjärnor. Det var sand överallt men det var så värt det! 
 
 
Sydney
 
 
Sydney är ju Sydney! För det första var det ju bara en upplevelse i sig att se Operan och åka till Bondi Beach, men det var också en helt fantastisk (och stor) stad med så mycket mer att erbjuda! Vi var där i fem nätter och det var där vi stannade längst på vår tripp. Vill tillbaka! 
 
 
Byron Bay
 
 
Till skillnad från Sydney, Melboure och de andra storslagna ställena så var Byron Bay en härlig stad där tempot var mycket lugnare och människorna lite mer avslappnade. Men det är också en riktigt mysig stad med fina hus och kvarter och en enorm och vacker strand. Det var en stad som träffade mig i hjärtat med alla surfare och mysiga småbutiker. 
 
 
Hur länge skall man vara där (utan att missa något)?
Jag var i landet i nästan två månader (sju veckor) och kände när jag åkte hem att jag hade kunnat stanna i två månader till (utan problem!) om det inte vore för pengarna. Men absolut minst fem-sex veckor om man vill hinna med hyfsat mycket utan att stressa, så jag var väl där minimitiden för att hinna backpacka. Men var inte oroliga att ni stannar för länge, Olivia som jag reste tillsammans med stannade i 10 månader och grät när hon skulle åka hem.. 
 
Olivia snorklar i det enorma havet.. (älskar bilden). 
 
Vi gjorde sammarlagt 11 stopp med bussen på vägen och stannade allt från 1-5 dagar på varje ställe. 
 
Vi började i Melbourne och reste hela vägen upp till Cairns. På vägen stannade vi i Canberra, Sydney, Byron Bay, Surfers Paradise, Brisbane, Hervey Bay + Fraser Island, Airlie Beach + Withsundays innan vi nådde Cairns
 
Vi åkte till Canberra mest bara för att ha besökt huvudstaden (vi var där i 7-8 timmar bara tror jag) och det är väl det stället jag skulle valt bort om jag var tvungen att välja bort något. Det fanns ingenting, en sjö och lite buissness-hus, och det var typ det. Men vi hade en trevlig förmiddag där, och det känns kul att ha besökt huvudstaden. 
 
Världens sötaste wallaby utanför Melbourne. 
 
Vad kostar det?
Pengar! Jag har själv inte riktigt vågat räkna ut hur mycket jag egentligen spenderade, men det blev någonstans runt 40.000-45.000 med flygbiljetter, aktiviteter, billig mat, halvbra billiga hostel (man bor i ett rum med typ 6-12 sängar och man delar dusch och toa och kök med alla i hela hostellet... fast man träffade så himla grymma människor (!!) och jag tyckte det va jättekul, även om det kan låta läskigt) och lite shopping på det.
 
Jag tror man hade klarat det på 35.000 om man levde lite fattigare än vad vi gjorde, men vi ville äta annat än bara pasta, morötter och vin, så vi köpte en och annan korv, ketchup och annat "lyxigt" många utav dagarna. Men vi valde bort allt för dyr och god mat för att istället göra roliga aktiviteter som att dyka och hoppa fallskärm, och åka på 2-3 dagarstripper till bland annat Fraser Island och Withsundays. 
 
 

Två svartvita studioporträtt

Fotograf: Emma Grann 
Modell:  Elin Øyan
Retuschör: Elin Kero 
Hår & Make: Mia Wahlström
 
 
 
För ett par veckor sedan fotograferade jag Elin Øyan i studion och nu har två utav bilderna blivit bildbehandlade av duktiga Elin Kero! Både Elin och Elin (haha) och Mia är ju så himla duktiga, det här med att jobba i team gör att man blir ännu lite mer stolt över resultatet på något sätt! (Ni som behöver färska upp minnet och kika på bakom-kulisserna-bilder från den här fotograferingen kan klicka här). 

Nattlivet i Stockholm

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
Blixt: Nikon SB-700
 
Godmorgon måndag!
Jag håller faktiskt på att slipa på ett inlägg som handlar om att fotografera i motljus och hur man får fram så bra bilder som möjligt (för många utav er har frågat efter just det). 
 
Men allt händer på samma gång just nu och jag är inte ens ledig på nätterna längre för jag fotograferar studentskivor på Stockholms alla nattklubbar 3-4 nätter i veckan. Jag skall försöka att uppdatera som vanligt, men om det blir lite tyst här någon dag då och då så är det för att jag antagligen sover. 
 
Här är i alla fall några av veckans partybilder från lite olika klubbar på Stureplan och Södermalm. Ni kan se resten på Facebook om ni söker upp Skolfest. 
 
 

Självporträtt

 
Efter en studiofotografering för någon vecka sedan blev jag plötsligt modell och skulle ta ett självporträtt till en skoluppgift. Härliga Mia stannade kvar och gjorde den här snygga och knäppa makeupen som nu i tankar efteråt speglar mig ganska bra. Jag är lugn och ganska tyst utåt men på insidan (och egentligen) är jag väldigt färgglad och knäpp. Sarah hjälpte till att trycka på knappen och hon hjälpte även till att ta ett par behind-the-scenes-bilder som ni ser här nedan. 

Just nu håller jag på att planera inför tisdagens blomsterfotigrafering med Aina samtidigt som jag redigerar bilder från fotograferingen i Berlin och svarar på mejl. Trodde att jag skulle vara ledig idag men icke! 
 
Foton bakom kulisserna: Sarah Rimmö-Thoure
 

East Berlin Sunset

Modell: Carmen Wo
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
När jag och Carmen skulle ta tåget hem i Berlin i lördags kväll så låg solen perfekt på plattformen och jag blev helt lyrisk och kände att jag behövde ta lite motsolsbilder, haha! Så det gjorde vi! Och delen av mitt hjärta som älskar motljusbilder dunkade lite extra hela vägen hem sedan. 
 
Plus att det kändes som att våren var på väg... 
Mer sol tack!

Ikväll fotar jag vimmelbilder igen för första gånger på nästan ett år! Är så himla taggad faktiskt, jag tycker ju att det är så roligt. Det bli första gången i Stockholm och jag kommer jobba 3-4 gånger i veckan på olika studentskivor på Stureplan och Södermalm fram till sommaren, hoppas på att få till några riktigt snygga partybilder! 
 

Blommor i skägget

 
Såhär såg det ut i tisdags förra veckan när jag fotograferade Christos i studion. Resultatet tror jag kommer bli så kul och fint!! Jag hade också Makeup-Mia och Frisör-Patric på plats som fixade till Christos jättefint med blommor i både skägg och sedan hår (mot slutet). Det roliga var att Christos kom direkt från jobbet (han jobbar som snickare) och satt där på pallen med slitna snickarbyxor och blommor i skägget, haha! Fina kontraster, vilket var lite roligt. 

Wolfschluckner Photoshoot

 
 
Jag är så van vid att prata engelska redan att jag höll på att börja skriva detta inlägget på engelska, haha! 
 
Godmorgon måndag! 
Jag är fortfarande kvar i Berlin, dock går mitt plan hem till Sverige och Stockholm ikväll men vi skall ha en hel dag till här först, yay! Igår spenderade vi nästan hela dagen i en av Carmens kompisars lägenhet där jag fotograferade hennes kollektion av kappor med en grym modell och makeupartist! Det blev så himla fint! Can't wait to show you! (Oh here comes the english again..). 
 
Här ovan ser ni i alla fall lite behind-the-scenes från gårdagen! (det var regnigt och grått hela dagen men tänk vad lite inställningar på kameran kan göra.. hehe)