Follow

Fem tips: Så håller du igång kreativiteten



 
Ibland dyker man liksom ner i en liten idé-svacka och tappar bort kreativiteten och inspirationen. Det händer mig ganska ofta när jag är stressad eller när det är dåligt väder till exempel, och det händer säkert er också vid olika tillfällen. Så jag tänkte (i vintras) att jag skulle skriva ett inlägg om det men då var jag själv så oinspirerad och trött på allt så det har liksom bara legat här som ett utkast och inte kommit längre. Men nu tänkte jag ta upp det!
 
Det går ju inte att tvinga fram kreativitet, men nästan! 
Så nu tänkte jag tipsa er om mina fem favoritgrejer som jag brukar göra när kreativiteten och inspirationen har försvunnit ur mig och jag bara vill lägga mig under en filt och kolla på serier och inte skapa något alls!
 
 
1. Var aktiv!
För att hålla igång huvudet måste du hålla igång dig själv (har jag märkt den hårda vägen)! Under tider som jag äter mer ohälsosamt och när jag knappt rör på mig så försvinner en del av lusten att skapa nytt också. Så när jag märker att jag börjar få idétorka eller när jag helt enkelt inte har lust med något annat än att ligga i soffan så brukar jag tvinga mig ut på en lång promenad eller till gymmet och slå på saker tills det känns bättre, haha! 
 
 
2. Ändra om lite i vardagen. 
Ta en omväg på väg hem från jobbet, oavsett om du åker kollektivt, cyklar eller åker bil. Kör en annan väg, testa en annan stig på din joggingrunda än den du normalt springer. Sätt dig på andra sidan matbordet/soffan som omväxling, gå in i en butik du aldrig varit på, sov på soffan en natt istället, ta trapporna istället för hissen.
 
Det här är faktiskt väldigt effektivt för mig, att bara ändra om lite och testa något nytt. Det behöver inte vara att hoppa från ett flygplan eller åka till andra sidan planeten, ibland är det enda man behöver något väldigt litet - för att skapa lite nya perspektiv i huvudet och i vardagslivet.  
 
 



 
3. Ha roligt! 
Det här låter som en självklar punkt, men en som jag tror är lätt att glömma av också i all hets och stress kring nytt material, nya blogginlägg, nya foton till portfolion och gärna en ny header till bloggen också (haha)! Ibland när jag märker att jag bara fotar för att jag måste så brukar jag boka in fotograferingar som bara är för min skull, där bilderna inte spelar så stor roll, bara att kunna slappna av och bara... ha roligt! Som till exempel när jag och Elin fotograferade lite i Kungsträdgården en morgon eller de här bilderna som ni ser i inlägget som togs när jag, min syster och Maria tog en sväng till sjön i solnedgången med våra kameror, bara för att det är kul! Så himla skönt! Skall göra massor av sånt mer i sommar... 
 
 
4. Inspireras av andra / eller inte alls!
När jag har slut på idéer så brukar jag "pinna runt" på Pinterest, scrolla runt på bloggar och instagram och titta på allt fint som alla andra har gjort, och ofta kan det hjälpa och jag får nya idéer och tankar kring vad ag vill göra för typ av bilder, vilket är superbra!
 
Men ibland kan det bara göra saken värre faktiskt, att jag blir ännu mer deppig för att jag inte håller på att göra såna här fina bilder som alla andra gör, så då brukar jag stänga av sociala medier kanske 1-2 dagar och bara ta en promenad på stan och inspireras av folk, kläder, någon låt jag lyssnar på eller något jag ser ute. Gärna på en promenad jag aldrig gått på innan som sagt, ta en ny väg eller gå åt andra hållet för en gångs skull. 
 
 
5. Ta det lungt. 
Om inget hjälper och världen och kreativiteten känns som bortblåst så behöver du nog mest troligt vila lite. Och även om jag har svårt att intala mig själv det ibland också så överlever alla även om det saknas ett blogginlägg eller en instagrambild en dag eller till och med en vecka. Eller en månad. Lägg dig under en filt och sov två timmar mitt på dagen, se en film som du sett tusen gånger och bara sluta tänk på det här med nya kreativa saker en stund. Då kommer det plötsligt tillbaka när du minst anar det! Jag lovar!
 

Bilderna på mig är fotograferade av Maria Ekblad
 
 
Tryck gärna på "gilla" här nedanför om ni tyckte om inlägget ♥
 
Postat av: Lili

Jättebra tips! Är så lätt att fastna i en negativ spiral annars. Men haha jag upptäckte att det var ju fem punkter och inte sju! ;)

Svar: Haha ja jag ändrade precis det! ;) Tack!
Emma Grann Fotografi

2016-05-16, 19:40:18 - URL: http://zilverka.blogg.se/
Postat av: Linn Strömberg

Grymma tios!!

2016-05-16, 20:52:44 - URL: http://cigarettesncush.blogg.se/
Postat av: Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

Åh kameran på huvudet-bilden! :D

2016-05-16, 21:01:09 - URL: http://www.mariaekblad.se/
Postat av: Bambi

Så härliga bilder :D och grymma tips verkligen!!

2016-05-16, 21:20:10 - URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Alma

bra inlägg, kan själv behöva tänka på dessa punkter ibland! :) Fina bilder på dig också!

2016-05-16, 22:31:19 - URL: http://almabengtsson.se/
Postat av: Zaisha <3

vilka bra tips :)

2016-05-16, 23:00:22 - URL: http://zaisha.blogg.se/
Postat av: ♫♪ sandra

bra tips!

2016-05-17, 12:55:59 - URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: annelie

tack för tips :)

2016-05-17, 19:46:48 - URL: http://tippellertopp.blogg.se
Postat av: Linnéa

Superbra tips! :)

2016-05-20, 08:10:07 - URL: http://bylittlenea.blogg.se/
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Superbra och härligt peppigt inlägg :D

2016-05-29, 13:53:57 - URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Tjäna pengar på din blogg! (adlink)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: