Follow

Spökstaden Bodie

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
Under en utav dagarna uppe i Mammoth Lakes hade jag en ledig eftermiddag så jag tog bilen och roadtrippade upp till den här spökstaden. Jag trodde att den skulle vara ganska liten (typ tio små slitna hus liksom) men det var så stort! Det tog mig en och en halv timme att gå runt där och då hade jag inte ens sett allt! 
 
Det var riktigt häftigt och man kunde läsa om mycket historia kring staden, vilket jag kan tycka är väldigt intressant och kul. Jag älskar att lära mig nya saker, även om det bara är vart skolgården eller fängelset låg i en gammal stad liksom. Jag blev mycket glatt överraskad i alla fall, och hade kunnat stanna en timme till om jag inte "behövde" hinna tillbaka till Mono Lake till solnedgången...
 
Ni kan se min vlog från den här dagen → här!
 
 
Och det roligaste hände: Jag tog självporträtt i staden och den här farbrorn fotobombade mig! Det här är en inzoomning på en utav bilderna och jag märkte det först långt senare när jag tittade på bilderna också, hahaha! Så skön! 
 

Yosemite National Park

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
Det finns inte tillräckligt med bilder eller ord i världen för att förklara hur fin den här dagen var...
En del av mig är så lycklig att jag gjorde det här helt själv. I min egen takt och bara... tyst. Jag sög verkligen in varje sekund och bara njöt och var så lycklig och pirrig i hela kroppen. Fast den andra delen av mig önskar att jag hade någon med mig som kunde skaka och hoppa av lycka när det var sådär fint, eller hålla mig i handen när jag gick ut mitt på natten och det var så mörkt att jag inte ens såg bilen som stod en meter ifrån mig. När jag bara såg stjärnorna på himlen och nästan började gråta för att det var så mäktigt. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva mer. Men om ni någon gång har möjlighet att besöka den här platsen (helst i lugn och ro) så kan jag varmt rekommendera den. Det var verkligen fantastiskt. Jag skulle vilja tälta där i en vecka och bara njuta...
 
 
 
Kom ihåg att följa mig på Bloglovin så att ni inte missar när jag lägger upp fler inlägg från detta fantastiska land! ♥

Magiskt

Jag spenderade hela gårdagen i Yosemite National Park. Bara jag och bilen och kameran (läs: kamerorna). Från nio på morgonen till typ halv elva på kvällen. Det var helt magiskt och jag har så galet mycket bilder jag vill visa er - men nu måste jag åka och hämta Emma och köra tillbaka till Los Angeles så jag hann bara fixa den här bilden, för den behövde knappt någon redigering eftersom att det VAR SÅHÄR VACKERT! 
 
To be continued... 
 

Salvation Mountain

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
För ett par dagar sedan besökte vi det här häftiga konstverket som ligger mitt ute i öknen. Vi kom dit mitt på dagen vilket betydde att det var jättejättejättevarmt. Alltså jättevarmt. Jag-fick-knappt-luft-varmt. 
 
Det var så häfigt, och stort! Jag tror vi skall tillbaka hit i nästa vecka igen så då kan jag kanske ta lite fler bilder, för det fanns så mycket mer att se. Om jag så skall hälla en vattenflaska över huvudet, haha! Jag har nog aldrig upplevt den sortens värme innan, men vi skall ju till Death Valley nästa vecka så då får jag väl antagligen känna på det igen! 
 
 
 

Mono Lake

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
Igår var jag så gott som ledig, så på eftermiddagen tog jag bilen till en spökstad cirka två timmar norrut med bilen och sedan åkte jag till vackra Mono Lake precis när solen precis hade gått ner.
 
Färgerna var ju helt magiska på det här stället! Även om det var ganska kallt så satt jag där ett tag och bara njöt av allt det vackra. Jag har verkligen blivit bättre på det där med att njuta av vackra saker och platser, det är så lätt att jag bara fastnar bakom kameran och sedan kommer på mig själv med att jag knappt kollade på allt det vackra bara för mig själv. Bara med mina ögon och inte genom kameran. 
 
Sedan körde jag tillbaka till Mammoth Lakes och bara njöt hela vägen hem av allt det fina jag hade upplevt under dagen. Bara att köra bil här är ju som en dröm, allt är så vackert... 
 

Mina tre senaste USA-vloggar

 
Här kommer mina tre senaste vloggar från USA, ni kan följa mig på Youtube här! 
 
 
 
 
 
 
Från och med idag kommer vloggarna bli lite längre också, eftersom att jag nu har mycket mer tid att lägga ner på dem, så jag hoppas ni hängar med på dem också! Nu skall jag redigera ihop min senaste vlogg, den dyker strax upp på min kanal

On the road

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
Igår satt jag och Emma i bilen och körde nästan hela dagen, men det gjorde mig ingenting för vi körde genom så himla vackra platser att jag kände mig helt inspirerad hela dagen och kvällen bakom ratten. 
 
Just nu befinner vi oss i Mammoth Lakes i några dagar och det är såååå vackert här! Så vackert! Nu skall jag och kameran gå loss så att jag kan lägga up mängder med bilder sedan, vet inte ens vart jag skall börja....
 
 

Kär i Palm Springs

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
I onsdags morse öppnade jag gardinerna på hotellet och tappade hakan!
När vi kom till Palm Springs natten innan var det ju mörkt och jag var så trött att det enda jag kunde tänka på var sängen, så jag hade inte ens lagt märke till de här vackra bergen och palmerna som omringade hela staden. Vi spenderade bara en halvdag i Palm Springs innan vi körde tillbaka till Los Angeles men jag hann redan bli kär i staden! Det var verkligen så mysigt, färgglatt och härligt soligt! Och bilderna Emma plåtade till kampanjen blev så himla bra, längtar tills ni får se dem!
 
 
 

Kampanjplåtning i Kalifornien

Nikon D610 + Nikkor 28 mm 1,8
Foto på mig taget av Emma Svensson
 
 
Hur skall jag beskriva den här dagen med ord? 
Emma håller på att plåta en kampanj här ute i Kanlifornien och jag hänger på som assistent. Det är verkligen så himla kul och vi får se så många fina och häftiga platser. Själva kampanjen är hemlig så jag kan inte lägga upp alla mina behind-the-scenes-bilder ännu men här kommer några från ett par av dagens locations. Ni kan ju tänka er hur fint det blev!! 
 
Vi skall snart sova här i Palm Springs över natten, innan vi drar vidare på nya locations och fler kampanjbilder imorgon. Nu skall jag försöka hinna sätta ihop min dagliga vlog innan jag somnar, kom ihåg att det dyker upp en ny vlog per dag här i USA, ni hittar dem på min Youtubekanal!
 
 
 

Layover i London

 
 
Hello there!! 
Här är några bilder jag tog lite snabbt i söndags morse, när jag hade sovit en natt hos Sarah i London och var på väg mot flygplatsen igen för att ta flyget till USA (hektiska dagar nu, haha!). 
 
Just nu sitter jag på ett hotellrum i Los Angeles, jag och Emma har precis ätit lite roomservice-middag (första gången jag någonsin beställt roomservice, så mysigt ju!) och snart är det dags att somna. Imorgon väntar en ny spännande dag i Los Angeles (bland annat), jag uppdaterar mer så fort jag kan... 
 
Jag tänkte också försöka göra en daglig vlog här borta, en som inte kanske är den tekniskt bästa jag gjort men där jag fokuserar på att få med så mycket som möjligt av mina dagar så att ni får hänga med på allt! Den hittar ni på min Youtube-kanal och ni kan se första videon här nedanför. Den blev inte så lång och tanken jag hade var att jag skall prata och berätta mer under de här små klippen, så ni kan se detta mer som en liten trailer på vad som komma skall...
 
 

Lookbook

 
 
Det är verkligen en så härlig och fin känsla att se sina bilder i tryck!
Det finns inte många (foto-relaterade) känslor som slår den. Inte så väldigt många andra känslor heller faktiskt. Och förra veckan fick jag hem den här lilla lookbooken från Sparv, där det är jag som har fotat alla bilder (utom de rena produktbilderna). Den var så himla fin att jag var tvungen att fota och visa er! Jag har fotat för Sparvs hemsida och instagram ett bra tag nu men det här var något speciellt. 
 
Jag måste verkligen börja printa mer. Det är ju så kul!!
 

Hejdå Sverige!

 
 
Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på mitt första flyg som skall ta mig till London ikväll. Där skall jag träffa Sarah vilket skall bli så himla kul för vi har inte setts sedan vi båda tog examen från Fotoskolan i början på sommaren (eftersom att hon bor i London). Så det passade ju jättebra att mitt flyg råkade ha en layover i London och att hon var hemma!
 
Imorgon drar jag till Los Angeles och kommer inte tillbaka till Sverige på väldigt många veckor. Jag är så himla taggad på den här resan nu! Jag kommer få se och uppleva så mycket och jag hoppas att jag skall hålla bloggen igång också under dessa veckorna. Men det blir nog inga problem för jag kommer ta (sååååå) mycket bilder! Och ursäkta alla utropstecken i detta inlägg men åh vad kul det skall bli, hela min kropp längtar så mycket efter att få vara ute och resa!(!!!).
 
Jag skall också försöka hålla igång min instagram och snapchat så se till att följa mig om ni inte redan gör det, där heter jag "emmagrann". 
 
Vi hörs i ett annat land, hejdååååå!
 

Höstjackan

Fotat av bästa Louise Xin
 
Älskar min nya jacka ♥
Ni hittar den här! 
 
 
Jag har verkligen letat efter den perfekta bomberjacka i flera år och alltid känt att de jag hittat antingen inte var riktigt den jag ville ha eller så har prislappen varit lite för stor. Så jag har fortsatt strosa runt i min jeansjacka (som jag också älskar men det är ju kul att variera). Men nu!! Nu har jag min höstjacka fixad! 
 
Den fanns i massor av olika färger också, och jag kunde inte riktigt bestämma mig och funderade ganska länge på den svarta eller den blå men det bev tillslut den här, den kändes så höstig och fin! 
 
Idag när jag var ute och fotade med Louise var den nästan för varm att ha på sig men vi får bara hoppas att jag fortfarande kan använda den i slutet av oktober när jag kommer hem från USA, haha! Kan inte fatta att jag åker på söndag!! Måste verkligen packa...
 
 
- Inlägget innehåller adlinks

Fotokväll i Fjärås

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
Jag hann med en liten fotorunda med min syster och bror under min helg på västkusten. Vi var nog bara borta hemifrån i en halvtimme (varav 10 minuter spenderades i bilen) eftersom att det var väldigt spontant precis innan middagen. 
 
Det kändes knappt som att jag hade fotograferat någonting när vi klev ut fårhagen igen efter typ tolv minuter där inne men det blev ändå ganska många bilder. Vi hann till och med spela in en liten video (som ni kan se längst ner i inlägget). Ljuset var så himla fint, det är ju som att sommaren börjar igen! 
 
 
Ni kan följa min Youtube-kanal här!
 

Julia i barrskogen

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
Här är några fler bilder från i onsdags när jag träffade Alma och Julia. Ljuset blev så mysigt precis när solen hade gått ner den kvällen och det har ju varit så gott som sommar hela september nu, jag älskar det! 
 
Nu är jag tillbaka i Stockholm och det är full rulle tills på söndag då jag drar till Los Angeles och möter upp Emma (bland annat) för att jobba där i några veckor, jag är så megataggad på den här resan. Skall blogga riktigt flitigt, det lovar jag! 
 

Små har blivit större

Sötaste Cisco och Iris ♥
 
 
I helgen är jag hemma på västkusten en sväng och hälsar på. Förutom att ha träffat min familj och vänner så fick jag ju träffa dessa två godingar igen! De är ju långt ifrån vuxna ännu men oj vad de hade växt! Ni kan se bilderna från sist jag träffade dem (när de bodde hos mig och Philip) → här
 
Nu skall jag åka några kilometer söderut och hälsa på en ny liten bebis (så längesedan jag höll i en "helt ny" bebis!!) innan jag jag Stina tar tåget upp mot Stockholm igen ikväll. Mysigt! 
 

Frågor & Svar

En utav mina arbetsuppgifter på mitt nya jobb: Plåta bakom kulisserna när Emma jobbar.
 
 
Gud vad kul att du har fått jobb på Studio Emma Svensson! Grattis! Vad får du göra där? Kan du inte visa upp lite jobb du gör? 
Åh, tack! Ja det är verkligen så kul! Jag har ganska många olika arbetsuppgifter och är lite av en allt-i-allo. Men först och främst är jag Emma Svenssons assistent och jag hjälper henne med allt som hon kan tänkas behöva hjälp med. Göra urval på bilder, mejla, beställa grejer, assistera på plåtningar, fotografera "bakom kulisserna" när hon jobbar, som hon sedan använder på sin blogg och sociala medier till exempel. Sedan har jag fotograferat lite event, bland annat på Fashion Week och lite olika andra event runt om i Stockholm. Jag gör en del retusch och jag skriver även lite blogginlägg till hennes blogg, till exempel det här och det här. Och på söndag åker jag till USA med Emma (och några till från jobbet) i några veckor, där vi bland annat skall fota en kampanj (så taggad) och sedan skall Emma ha en fotoresa som jag också kommer följa med och jobba och hjälpa till på. Ni kan läsa mer om hennes fotoresor här
 
Asså vart är detta?!? Såå fin location!! (Angående det här inlägget
Det här var ute på Torö, vid Nynäshamn. Så himla fint! Jag vill tillbaka dit någon gång men det är lite svårt utan bil tyvärr...  
 
Hej! Jag har Nikon D7100 och kan inte fota med raw, filen går inte att öppna. Har Camera Raw och Photoshop CS6. Med min gamla Nikon D3100 funkade raw utmärkt men inte nu. Vet du vad felet kan vara, och hur man kan fixa det? 
Hej! Det här hände mig också när jag bytte kamera en gång och då behövde jag helt enkelt bara uppdatera mitt Photoshop (eller framför allt Camera Raw). Har du köpt ditt Photoshop (alltså inte laddat ner det) så kan du bara gå in på Adobe, logga in på ditt konto, och få en gratis uppdatering. Det funkade för mig! 
 
 
Fotograferat med vidvinkligt objektiv - så att jag är nära motivet i bild men jag ändå lätt får med min arm och mycket yta runt om också. 
 
 
Hej, vad använder du för typ av objektiv där du kan komma så nära men du samtidigt får så mycket yta runt om? (Angående det här inlägget)
Hej! Det här kallas för vidvinkel, och jag använder mig utav mitt favoritobjektiv - Nikkor 28mm 1,8 - när jag vill fotografera vidvinkligt. Älskar det! 
 
Använder du motljusskydd när du fotar porträtt?
Mitt motljusskydd sitter alltid på, oavsett objektiv, och jag använder det nästan alltid! Undantaget kan vara om det är eller börjar bli lite mörkt, då kan motljusskyddet göra bilden ännu mörkare vilket jag oftast inte vill.
 
Jag har alltid velat fota i ett grustag, men hur går det egentligen till? Behövde ni fråga om lov för att göra det eller var det bara att traska in? (Angående det här inlägget). 
Vi traskade faktiskt bara in, men det var sent på kvällen så ingen jobbade då. Det här är också ett relativt litet grustag utan stängsel runt om. Är det på dagen när någon jobbar behöver man oftast skaffa ett tillstånd - och hjälm!
 
 
Från min och Saras fotografering i ett grustag. 
 
 
Kom ihåg att ni alltid kan fråga mig vad ni vill → här ← så fortsätter jag att svara på alla era frågor i kommande Frågor-&-Svar-inlägg! ♥
 

En varm höstkväll

Nikon D610 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
Igår var jag och hälsade på Alma och Julia som också har flyttat upp till Stockholm nu. Vi drack te, åt en jättegod kaka (som jag fortfarande vill ha receptet till, hint hint!) och så tog vi en promenad upp till skogen en liten bit bort och fotograferade i typ tio minuter tills vi kände mer för att sitta i soffan och kolla på Idol, haha. Solen hade precis gått ner men det blev ändå ganska fint!
 

Recension: Olympus OM-D E-M10

 
 
Olympus OM-D E-M10 
Med objektivet: 14-42mm f/3,5-5,6
 
Sensorstorlek: 17,3 x 13,0 mm
Upplösning: 15,9 miljoner pixlar
Videoupplösning: 1920 x 1080, 30p
 
 
Plus
Fin bildkvalitet! Bra Autofokus! Stor sökare, pekskärm och funktioner du verkligen har användning för. Inbyggd Wi-Fi, väger nästan ingenting och det går att byta objektiv. Enkel att hantera även för någon som inte är så tekniskt kunnig. Och SNYGG! 
 
Minus
(...jag har just nu inte råd med nya objektiv). Ganska svag blixt. Har du inte lika små fingrar och händer som mig så kanske du kommer uppleva knapparna ganska små. 
 
 
Varför valde jag just den här kameran? 
I somras gick jag och köpte mig den här fina kompakta systemkameran. Jag valde mellan den här och en Sony a5000 men det blev till slut min Olympus, faktiskt på grund av att den är väldigt mycket snyggare (utöver det så skilde sig kamerorna inte så mycket förutom ett par hundralappar). 
 
Just den här versionen av kameran är den äldre varianten av Olympus och anledningen till att jag valde den framför den nya var mest en pengarfråga. Efter lite research visade det sig att den nya och den gamla versionen av kameran var ganska lika trots allt så jag valde att köpa den äldre varianten som kostade nästan hälften så mycket. Och både jag och min plånbok har varit jättenöjd och glad över det beslutet! (Även om den nya såklart hade varit jättekul att ha). 
 
Nu vet jag inte hur länge just den här kameran kommer finnas i butiker då den nog snart utgår men jag vill flika in detta som ett litet tips när ni väljer kameror i framtiden. Kolla över vad som egentligen skiljer de äldre och nyare varianterna och är det inget som känns nödvändigt som finns på den nya varianten så tjänar man ju nästan alltid på att köpa den lite äldre. 
 
 
Mina tankar kring kameran 
Äntligen kan jag lämna den stora kameran hemma med gott samvete! Visst, det blir ju aldrig den kvaliteten och djupet i bilderna som med min stora fullformatskamera men jag har också börjat gilla den enkla och fina känslan som blir i bilderna med den här kameran. Autofokusen är också jättebra och snabb, vilket är ett väldigt stort plus!
 
Så när jag tar en promenad, är ute på stan, på en liten utflykt eller skall fota behind the scenes, så är den här kameran nu mera min bästa kompis! Jag har egentligen aldrig haft problem med att bära runt min stora kamera, det gör jag utan att tänka liksom, men nu har jag faktiskt har en möjlighet att lämna den hemma ibland och ändå få fina bilder - LYX! 
 
Jag längtar tills jag har råd att köpa ett eller två nya objektiv till kameran och nörda lite till, men det blir nog inte än på ett tag. Än så länge funkar det här objektivet jättebra (men jag hade velat ha lite större bländare), och kameran över lag är väldigt enkel att handskas med. Jag fotograferar bara manuellt (när jag ställer in alla inställningar själv) och det är superenkelt med den här kameran, och jag tror att även den som inte är jätteteknisk eller lite nyare skulle förstå kameran och kunna lära sig den ganska enkelt också. 
 
 
Här kommer några bilder jag har fotograferat med kameran nu i sommar! 
 

Grått, Rött och Guld

 
Fjäderhalsband I Grå ryggsäck I Bomberjacka I Parfym
Röd ryggsäck I Mörkgrå sneakers I Ljusgrå sneakers I Halsband
(Adlinks)
 
 
En ny årstid har börjat (även om jag inte riktigt har erkänt det för mig själv ännu), och det gör mig alltid lite mer shoppingsugen! Jag brukar vanligtvis inte lägga upp såna här inlägg men det finns så mycket jag vill ha just nu och när jag insåg att mycket utav det var i ungefär samma färgskala så blev ju kollaget så fint! 
 
Plus att jag verkligen inte har hunnit plåta några nya bilder, men jag är strax på väg ut och skall göra det faktiskt, så kika in igen imorgon för då hoppas jag att de ligger uppe! 
 
Och har ni inte testat parfymen "Sí" från Georgio Armani (den med svart lock och genomskinlig flaska är bäst!) så måste ni gå förbi närmaste parfymaffär och ta ett sprut, det gör jag så ofta jag har möjlighet för jag känner inte att jag har råd att lägga de pengarna på en parfym just nu, haha! Men den är så god! 
 

På location med Ida Sjöstedt

 
Det verkade ju som att många av er ville se mer av vad jag gör på jobbet - så här kommer ett inlägg till, i brist på annat just nu (för jag har jobbat dygnet runt den här veckan typ men det hade varit så kul!). 
 
Igår var jag och Emma ute på location med Ida Sjöstedt + ett superhärligt team med modell, makeupartist, hårstylist och en till tjej som jobbade för Ida. Jag har beundrat Idas klänningar och kläder i flera år så det var ju lite pirrigt att faktiskt bara träffa Ida och att sedan få vara med och jobba på fotograferingen av hennes nya kollektion: DRÖM!!
 
Jag fick hålla i reflexskärmar, lägga över bilder på hårddiskar, byta minneskort, sätta ihop och montera ner både "segel" (som en jättestor reflexskärm men som används mer som en diffusor om solen är för stark, se sista bilden), hålla i diverse grenar, grässtrån som var ivägen, skrämma iväg spindlar och gräshoppor från klänningarna och massor (!) av andra saker. Men wow vad kul det var! Älskar att det här är mitt jobb! 
 
Så jag hade ganska fullt upp med att se till att de riktiga kampanjbilderna skulle bli så bra som möjligt, så jag hann inte lägga ner min själ i de här behind-the-scenes-bilderna men jag fick till några fina i alla fall...
 
 
 
Gilla det här inlägget om du vill se ännu fler bilder från det jag jobbar med på dagarna! ♥