Follow

Första Advent!

 
Det är väl alltid en speciell känsla att vakna upp på morgonen den första advent och tända det första ljuset? Det känns fortfarande helt ofattbart att julen snart är här men så fort man tänder det där ljuset så är det som att man helt plötsligt accepterar det. Eller det kanske bara är jag? 
 
Jag och Johanna fixade i alla fall en mysfrukost imorse (12:30) och vi har bara en enda plan idag. Att ta det lugnt! 

Fotouppgift, före & efter

Orginalbild & Färdig bild
 
Idag hade vi redovisning på Fotoskolan där alla fick visa upp sina slutgiltiga bilder på en reklamuppgift vi hade nu i veckan. Uppgiften var att göra reklam för Twinings te, där man skulle fotografera en person och sedan en kopp med te i som man skull frilägga och sätta i högra hörnet tillsammans med logon och lite text. I onsdags morse åkte jag hem till Amanda och fotograferade henne i någon timma framför brasan (som vi gjorde med tidningspapper och en tändare, haha). 
 
Här ovan ser ni min före- och efterbild, detta har jag gjort: 
- Dragit upp kontrasten och mörkat ner undre delen av bilden samt hennes hår. 
- Klippt in ett ansikte från en annan bild, ljusat upp det, markerat ögonbryn och ögon lite extra. 
- Tagit bort detaljer som till exempel sprickan i väggen, svarta pricken över spisen och hålet mellan byxor och strumpor. 
- Klippt in en "Twinings"-lapp vid koppen hon håller i + lagt in fotot på koppen, logotyp och text. 
Jag tror att vi startade elden säkert 7-8 gånger eftersom att den slocknade ganska snabbt haha, och min blixt tröttnade efter ett tag också och ville inte blixtra mer, men annars gick det bra! Tack igen Amanda för att du ställde upp som modell!
 
Och såhär såg kaoset ut medans vi fotograferade.. 

Presentkort på en fotografering!

 
På min Facebooksida gjorde jag ett inlägg för någon vecka sedan om att jag säljer presentkort på fotografering. Nu till jul tänkte jag att det är ett bra julklppstips och idag skickade jag iväg tre stycken som jag fått beställning på! Så roligt! 
 
Om ni är intresserade av ett (eller flera) så säljer jag dem just nu till ett dunderbra pris, så passa på!
Mejla mig för mer info: [email protected]
 
Och håll även lite extra utkik på min Facebooksida (klicka här för att komma till den) där jag inom kort kommer att lotta ut minst ett presentkort! Alla kan vara med och tävla och det kommer att vara superenkla regler!

En morgon på Tyresö

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag när jag vaknade såg jag knappt något när jag tittade ut genom fönstret (inte nu heller för den delen), det är jättedimmigt i Stockholm idag och temperaturen ligger på någon minusgrad (om ni undrade). Jag tyckte att det var supermysigt faktiskt, är så trött på det gråa regniga vädret, detta var ju mycket mysigare! 
 
Imorse åkte jag hem till Amanda som bor på Tyresö, hon hjälpte mig att stå modell för ett fotoprojekt och jag tror vi fick till bilderna riktigt bra! Hoppas det! Jag lägger kanske upp några lite senare, men nu skall jag nog titta på film under en filt, dricka te och njuta av en ledig eftermiddag. 

Badkarsplåtning

Modell: Cia Johansson
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Tänk vad lite karamellfärg kan göra!
Badkaret blev helt plötsligt en väldigt mörk och läskig plats, bara med hjälp av några droppar svart karamellfärg. Och som svar på frågor som ja redan fått; Nej, karamellfärgen färgade varken Cia eller badkaret och det lilla som märktes gick att få bort med vanligt vatten. 
 
Nu flyttar ju jag ifrån badkret på måndag så det var ju lite synd att vi inte vågade ha karamellfärg i det innan (eftersom att vi trodde att det skulle färga av sig). Men man får väl hitta på nya och spännande idéer på andra sätt. Efter att ha sett solen i några minuter häromdagen så vaknade jag till lite ur den här gråa transen jag ofta hamnar i på hösten och vintern.
 
Vad tycker ni då? 
Skall jag köpa lite andra färger och passa på under sista veckan med badkaret?
(funderar starkt på det)

Måndagshumör

Idag hade jag gärna stannat under täcket och tittat på film hela dagen men "otur" för mig så är det måndag. Tillbaka till Fotoskolan för att starta en ny kurs. Idag sitter vi och bildbehandlar och nördar lite kalibrering, vilket är sjukt intressant egentligen, men jag är så himla trött att det nog ser ut som att jag tycker det är tråkigt, haha! Om någon timme skall jag hem och lägga mig under en filt med en kopp te i handen. 
 
På bild ser ni förresten Knut, som jag träffat när jag har varit hemma hos Aina. Så himla söt! (Fast svårt att fotografera svarta djur utan att överexponera omgivningen! Men det är väl sånt jag går i skolan för). 

När kreativiteten slår till

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8 
 
Efter en liten shoppingrunda idag så fick vi för oss att fylla badkaret med vatten och svart karamellfärg (och lite grenar vi klippte av en blomma). Sedan hoppade Cia i och jag fotograferade henne, det var riktigt svårt att inte få vattnet att spegla sig (som ni kan se på första bilden). Men jag tror vi fick till det på några bilder, det blev riktigt häftigt! 
 
Vi tänkte att det blev ett bra avslut på Cias besök då hon åker vidare idag efter ett par nätter på vår soffa. Nu skall vi äta falukorv och sedan åka iväg på ett viktigt möte (!!), känns som att något kommer gå fel om jag skriver vad vi ska göra så jag berättar imorgon istället! Superspännande!

B&W

 
 
Är det någon där ute som minns när solen syntes sist? 
Man behöver ju snart inte ens göra bilderna svartvita för det är redan helt grått ute. Dygnet runt typ. Jag har dock börjat gilla svartvitt mer och mer, det kan bli riktigt snyggt om man får till det! Men jag kommer nog stanna kvar i färgvärlden ett långt tag till, det är så fint där med. 
 
I alla fall, om ni hittar solen får ni gärna dela med er av den, skulle behöva lite D-vitamin. 

Mmmm..

 
Efter dagens fotografering så sitter jag nu och går igenom massor av bilder från både igår och idag, och det med en supergod smoothie brevid mig. Det tyckte jag att jag var värd efter att ha släpat på kameran där ute i regnet. 

Fotografering med Aina

På bild: Aina Lesse 
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8 
 
Här är några blandade bilder som jag tog på Aina i fredags. Vi håller just nu på att plannera inför en kommande fotografering i veckan! Skall bli superkul att testa lite annat, har ju blivit ganska mycket "vanliga" porträtt det senaste (som ni kanske märkt), men jag skall försöka hitta på lite roligare projekt från och med nu också. Påminn mig om det inte händer! 
 
Och kom gärna med förslag på inspirationssidor/bloggar! 
Kan behövas nu i höstmörkret.. 

Myser lite

 
Jag passar på att mysa lite med mitt busfrö innan jag snart skall dra mig in mot stan för att ta tåget tillbaka till Stockholm. Jag har haft en himla fin långhelg här i Göteborg med mina nära och kära, men nu har jag ingen mer resa tillbaka hit förrän över jul. Men det är ju bara en månad tills jul (herregud!) så det är ju inte så länge egentligen. Tiden går ju så fort.. 
 
Mitt tåg kommer in till Stockholm Central kl. 23:46 och sedan skall jag och Stina gå och se nya Hunger Games premiären klockan 23:59. Herregud, tänk om tåget är sent! Det kommer bli en stressig kvart när jag skall ta mig till Hötorget men jag hoppas verkligen att jag hinner. (Är stressad redan nu).
 
Önska mig lycka till, det lär jag behöva..
Ha en fin tisdagskväll!

Fotoutställning i Halmstad!

Nu har min fotoutställning rullat vidare till Medborgarskolan i Halmstad! Där kommer den stå i två veckor och är helt gratis för vem som helst att komma och titta på, så om ni har vägarna förbi och inte har något bättre för er så får ni gärna komma in och titta!

Adress: Söndrumsvägen 35
Tiderna för besökare är: Mån-Fre: 9:30-15:00

Det har varit en regnig dag här på västkusten, och regnet verkar inte ta slut heller. Men det blev en bilfärd ner till Halmstad med alla tavlor imorse. Philip hängde med och hjälpte till att spika upp och sedan åt vi en god thaibuffé-lunch. Hoppas ni haft en fin måndag! 

Hemma hos Aina

På bild: Aina Lesse och hunden Knut
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8 
 
Under fredagens fotografering avslutade vi med att ta lite bilder hemma hos Aina. Det var fortfarande regnigt och dåligt ljus men tänk vad en "liten" reflexsärm och lite vitbalans i Photoshop kan göra! Aina satt även hundvakt åt sötaste Knut (som syns på två bidler), till och med Stina som inte brukar gilla djur hade tankar om att skaffa en liten vovve efter den dagen. Så himla söt. 
 
Vilken av bilderna gillar ni mest?

Behind the Scenes med Aina

 
Mellan två besök på skolan idag så åkte jag och Stina och fotograferade Aina. Det var lite dystert väder men det får man kanske räkna med under den här årstiden i Sverige. Det var i alla fall superkul att få komma hem till Aina och hälsa på, vi tog lite bilder både inomhus och utomhus till hennes blogg bland annat. Kika in hennes blogg → här! Kommer lägga upp bilderna på Aina så fort jag blir klar med allt annat jag har på schemat, och imorgon efter jobbet åker jag hem till Göteborg också! Härligt!

Tattoos & Graffiti

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Här är några fler bilder på Tuva som togs på söndagens fotografering i Rågsved. Det har varit fullt upp den här veckan med besök från Göteborg, en fantastisk konsert igårkväll (Ed Sheeran) och ett skolarbete med ett sammarbete med Tillskärarakademin. Imorgon har jag dock en spännande fotografering inbokad! Vi hörs efter den!

You don’t make art, you find it

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Här är några utav de första bilderna jag tog på Tuva i söndags, jag har dock massor av bilder kvar att gå igenom (bland annat de som jag tyckte blev bäst). Som jag nämnde i förra inlägget så var detta stället i Rågsved riktigt häftigt, dock väldigt halkigt och lerigt.. Men vi hade riktigt kul ändå! Och skall absolut återvända till detta häftiga ställe någon gång! 
 

Graffiti i Rågsved

 
Idag åkte jag och Stina ner till Rågsved som ligger ca 30 minuter söder om där vi bor. Där fotograferade jag Tuva (håller på att gå igenom de bilderna nu, det blev riktigt bra!) som hade hittat detta riktigt snygga graffitistället. Det var hur stort som helst! Och detta ni ser på bilderna här över är bara en bråkdel av allt som fanns, det var riktigt häftigt!
 
Här är jag och Tuva, riktigt frusna efter någon timme ute i kylan bland alla vackra konstverk. Bilderna jag tog på Tuva kommer upp så fort jag fixat till dem, kika in hennes blogg här sålänge. 

På Drottningholm

Minns ni när jag, Stina och Amanda träffades och tog en fotorunda på Drottningholm? Jag fick dessa bilder (och många andra) från Amanda för några dagar sedan och tyckte det var så gulliga att jag ville dela med mig av dem, haha! Ni kan se fler bilder som jag tog på Amanda den dagen om ni klickar här
 

Emelie

På bild: Emelie Bengtsson
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
Här har ni några fler bilder på Emelie som jag fotograferade under min Göteborgs-visit i helgen. Det var synd att vädret var som det var, men jag tycker att vi fick till fina bilder ändå! Kika in på Emelies fina bloggHÄRför att se fler bilder så småningom! 

På tal om vädret så snöade det här i Stockholm igår, nästan hela dagen! Med tanke på att jag var ledig så tyckte jag att det var jättemysigt, jag satt och tittade på Suits och drack te hela för- och efteriddagen innan jag mötte upp min kära mamma. Vi åt sedan jättegoda burgare på Griffins och sedan gick vi på Livet Är En Schlager. Supermysigt! Och jag kan varmt rekommendera både burgarna och musikalen! 

Fyra snabba

 
I förra veckan fick alla i klassen en utmanande fotouppgift att tolka "Mitt Stockholm". Dock fick alla en liten twist på det hela och fick använda sig av en metod som de inte vanligtvis brukar använda. För mig röstades det fram att jag skulle göra svartvita bilder med hög kontrast. Det blev sex bilder totalt och här är fyra av dem, eftersom att jag och Stina letar lägenhet förfullt så blev det lite röriga bilder, då veckan var väldigt stressig och lång. 
 
Bilderna blev kanske inget att hänga i julgranen men jag tror att det var en bra efrarenhet att testa något nytt, det borde man göra oftare! Skall försöka ta några fler kliv ut ur min comfortzone tänkte jag!

Emelie Bengtsson

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8
 
I lördags mötte jag upp Emelie för att fotografera lite bilder till bland annat hennes blogg, vi hade inte jättetur med vädret då det var alldeles dimmigt och grått men som tur är så livar höstens färger upp det tråkiga ljuset! Vi tog även lite bilder i en allé som jag kanske lägger upp lite senare. Detaljbilderna blev dock mina favoriter på alla ställen vi fotograferade på! 
 
Den här veckan har jag inte så mycket plannerat, förutom att mamma hänga med mamma på torsdag och fredag! Nu skall jag städa och laga lite mat tänkte jag..
 

Halloween på Ester

Spenderade natten mellan lördag och söndag på Ester´s sköna dansgolv i Kungsbacka. Dock inte med en drink i handen utan med kameran, det var nästan ett halvår sedan som jag jobbade som vimmelfotograf senast och även om jag kan erkänna att jag kanske hellre hade stannat på Halloweenfesten jag var på så hade jag riktigt kul på Ester också. Hade glömt av hur crazy det kan vara! 
 
Och efter en "långhelg" i Göteborg så sitter jag nu på tåget tillbaka till Stockholm igen. Känns alltid lika tråkigt att lämna Göteborg men det brukar gå över så fort jag har varit i Stockholm i ett par timmar igen, nu känns ju även det lite som ett hem. 

Elin

På bild: Elin Norrbin
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8 och AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8
 
I torsdags fångade jag den här tjejen på ett par bilder i Uppsala. Väldigt go och glad tjej som även visade mig runt lite i staden då jag aldrig varit där (vad jag minns). Vi hängde en del vid vattnet och fotograferade, samt vid den fina kyrkan, jag blev väldigt förtjust i staden och kommer nog försöka återvända när jag hinner för att utforska den mer. Men visst blev Elin söt på bild? Vi hade sån tur med det fina ljuset också!