Follow

En solig söndagspromenad

 
 
Igår träffade jag Emmy och Mathilda en stund på dagen, vi tog en promenad till Delsjön och njöt så länge solen lyste, vilket är längre och längre för varje dag som går (woho!). Sedan promenerade vi hem till mig där vi drack te och bara tjatade om allt mellan himmel och jord! 
 
Nu har jag (i princip) varit ledig tre helger i rad och hjälp vad mycket mer man hinner med helt plötsligt! Jag har ju haft tid att både slappa, komma ikapp med mina projekt och hitta på roliga grejer. Och att bara ha ett par timmar över på en dag där jag har tid för en sån här härlig promenad, så himla skönt! 
 
 
 

Högt över staden


 
 
Idag hade jag en gravidfotografering mitt på dagen, det var roligt! Jag har inte fotograferat många gravida innan, men det är ju himla vackert så jag vill gärna testa det fler gånger!
 
När fotograferingen var färdig så träffade jag Mathilda och vi tog en promenad upp till Skansen Kronan och promenerade lite i solen och tittade ut över alla taken i Göteborg. Det var härligt vårigt i luften och vi gick sedan vidare till TomToms Burritos och åt jättegod mat (tips om ni är i Göteborg!). Vi alsutade kvällen i soffan med popcorn och Melodifestivalen, en lördag mitt i prick! √
 
 
Thildas fina gråa hår!!
 

Morgonfix och Fotojobb

 
 
God morgon allihop!
Solen strålar idag också och jag var uppe med tuppen för att fixa lite med min hemsida. Med en god smoothie vid min sida fick jag till det som skulle ordnas och nu ligger det även uppe lite fler bilder. Jag blir så glad när allt går som det ska, det blir ju så mycket lättare då!
 
Nu är snart min smoothie slut och det är dags för mig att klä på mig och åka in mot stan för ett spännande fotojobb på Nordstan som väntar på mig! Är lite nervös faktiskt...
 
 
 

Solnedgång över Brunnsparken

 

Idag sken solen över Göteborg, jag fick sluta tidigare från praktiken, bokade in ett grymt fotojobb till veckan och träffade en internetvän "på riktigt" för första gången! En väldigt fin dag helt enkelt, som också avslutades med en väldigt fin solnedgång över Brunnsparken och goda hamburgare framför TVn med Philip och tända ljus!
 
Och jag kände allt lite vår i luften!
Livet återvänder!! 
 
 
 

Mina nya klänningar

 
Klänningar från  Rebecca Stella  (Adlink)
 
 
Ett utav mina personliga mål med år 2016 var att klä mig lite roligare! Jag har liksom alltid nöjt mig med en slö t-shirt och ett par jeans men nu det senaste har jag verkligen blivit mer intresserad av kläder och från och med nu så har jag bestämt mig för att om jag skall köpa ett klädesplagg så måste det vara antingen färgglatt eller på något sätt speciellt (alltså inte bara gråa stickade tröjor eller svarta jeans som jag redan har minst 20 stycken).
 
I veckan fick jag hem de här två snygga klänningarna från Rebecca Stella som för övrigt har så himla många snygga klänningar! För någon vecka sedan fick jag ett mejl från dem där de ville samarbeta, då erbjöd de mig att välja två klänningar i utbyte mot att jag skrev vad jag tyckte om dem här på bloggen. Såklart ville jag ha två nya snygga klänningar så jag klickade hem de här två, men jag kunde knappt bestämma mig vilka jag skulle välja, så jag valde en som jag kan ha till vardags (typ) och en som var väldigt festlig! Tycker ni att jag valde rätt? Vilken klänning skulle ni ha valt? (Klicka här för att komma till hemsidan)
 
Klänningarna som jag fick hem var över förväntan faktiskt! Så himla fint och skönt material och de satt som en smäck! (Jag har storlek M). Så jag kan absolut, med gott samvete, rekommendera dem till er som söker den lilla extra fina klänningen till vardags eller till fest. De här är redan mina nya favoriter!
 
 
 

Hanhals Holme

 
 
Här är några bilder till från i onsdags kväll när vi var på Hanhals Holme. Ljuset var verkligen så vackert, det enda som behövdes var lite härlig musik och helt plötsligt blev det magiskt! Jag skall verkligen åka tillbaka hit oftare än jag gör, havet är så avslappnande på något vis. 
 
Idag är det lördag och jag är helt ledig, både idag och imorgon. Sååååå himla skönt! Johanna kom över igår och vi åt pizza och tittade på film hela kvällen ...och hela morgonen och förmiddagen idag! Så himla härligt att bara kunna slappna av och göra vad man vill, jag uppskappar verkligen mina lediga dagar så himla mycket mer nu för tiden när jag jobbar nästan jämt! 
 
 
Ni som kollar via mobilen: Klicka på bilden!
 

Förändringar

 
 
När jag var som allra tröttast på mitt hår för några dagar sedan så bokade jag en tid (väldigt spontant) för klippning och färgning i nästa vecka. Jag har haft samma frisyr och samma hårfärg väldigt länge nu och jag kände att det är dags för en förändring! 
 
Det har hänt tidigare att jag har fått såna här "utbrott" och gått och klippt av mig håret och färgat det en helt annan färg, men jag tror inte att jag skall klippa så mycket den här gången, det slutar ändå alltid med att jag saknar det långa håret, haha! Men jag skall nog köra en ordentlig omfärgning om jag vågar, vi får se...  vad tror ni att jag skulle passa i för färg? 
 
 
 

En kväll med syskonen




Idag efter praktiken åkte jag hem till mina fina syskon och vi tog en tur till havet och tittade på solnedgången och efter det åkte vi och bowlade. En riktigt härlig kväll helt enkelt, och såklart åkte kameran med och vi tog några bilder vid havet som ni ser. Det var riktigt kallt men så vackert! 

Jag har inte så mycket mer att säga idag så jag låter bilderna tala för sig själva i detta inlägg, jag tyckde de fick en fin ton och känsla...
 
 
 

Med solen kommer skuggorna

 
 
Jag fotograferade de här självporträtten lite snabbt häromdagen innan solen gick ner. Det är sol även idag och det uppskattar jag verkligen! Om solen inte skulle tittat fram idag hade jag nog inte gått upp ur sängen imorse, för som en lagom födelsedagspresent fick jag världens förkylning. Så idag är jag hemma och snorar...
 
Det var längesedan jag redigerade bilder i svartvitt så jag körde på det idag. Tyckte det passade fint till de hårda skuggorna, vad tycker ni? Jag gjorde bilden i färg också, ni kan se den på min instagram
 
Och nu är det bara drygt två veckor tills jag tar mitt pick och pack och flyttar tillbaka till Stockholm. Jag har massor utav roliga och spännande fotograferingar planerade där uppe så då lovar jag att det kommer bli mer spännande att klicka in här på bloggen då! Håll ut!! 
 
 
 

23

 
 
Jaha, då var jag ett år äldre och visare! 
Jag känner mig dock fortfarande som 18-19 haha... växer man ifrån det någon gång?
 
 
 
 
Min födelsedag spenderar jag i Malmö med Philip, vi bor på hotell och äter hotellfrukost (det bästa med att bo på hotell!). Min dag började med jorgubbar och champange i sängen, sedan tog vi en lite utflykt till ett stort shoppingcenter här i Malmö och efter det tog vi en tripp till havet och kikade på bron innan vi återvände till vårt hotellrum där jag fick en "tårta" (äppelpaj med vaniljsås, mmm!) och vi kollade på film i sängen tills vi skulle äta middag. 
 
Efter middagen var Philip tvungen att åka till Malmö Arena (där han jobbar och bygger lite för Melodifestivalen) och jag kände mig nöjd med min dag och började gå igenom lite bilder för att få till det här blogginlägget. Melodifestivalen stod på i bakgrunden och kanske 2-3 minuter in i programmet ringer Philip och säger åt mig att göra mig klar, för han hade fixat biljetter till oss så att vi kunde kolla på showen! 
 
Så vi åker med en väldans fart till arenan och hinner nästan se alla nummer faktiskt! Det var mysigt och roligt! Och nu är min dag snart över men den var riktigt bra. Malmö är en mysig stad! 
 
 
 

Jaaaa!

 
 
Alltså äntligen!
Jag sitter och bombas på sociala medier av vänner och bekanta som är i Nya Zeeland, Australien, Californien och Hawaii och här hemma har det varit dötrist. Himlen har varit grå i över en vecka, och jag har haft tur om det inte regnat. Men idag!! Idag fick äntligen lilla jag lite sol på mig också. Det kanske inte är 30 plusgrader men det gör så himla mycket för både humöret och orken att få lite sol. 
 
Så jag är allt nöjd idag! Det är dessutom fredag idag och jag är ledig både lördag och söndag (vet inte ens när det hände sist!). Så jag skall på ett litet äventyr ner till Malmö över helgen och snart går mitt tåg så jag måste packa!!
 
Ha det så bra, och jag hoppas ni får lite sol på er också!
 
 
 

Femito nyanser av grått

 
 
Syns det att jag gillar grått?
Jag såg alla mina gråa grejer ligga på byrån och tyckte att det såg så fint ut så jag lade ut dem lite snyggare och tog en bild av det. Det är ju lite såhär det ser ut utomhus just nu också! Bara grått, grått och grått! Dock får gärna mina kläder och saker vara gråa men utomhus vill jag ju mycket hellre se färger och ljus. Kom igen nu våren! KOM IGEN!
 
Jag vill vara så inspirerande, fotografera kreativt och känna att jag uppnår något men alltså... jag hittar verkligen ingenting just nu som inspirerar mig. Jag sitter och söker på restresor även om jag varken har tid eller råd att åka någonstans och sedan slutar det med att jag ligger i soffan och halvsover till några avsnitt av Bones istället. 
 
Bläää. 
 
Jag längtar till maj då dagarna är både längre och varmare och jag skall åka till Paris! 
Snälla tiden, gå liiiite fortare nu!
 
 
 
 
Har ni några frågor eller funderingar som jag skulle kunna svara på i ett inlägg? Eller har ni någon önskan om något speciellt inlägg så tar jag gärna emot alla tips och frågor jag kan få, jag har liksom fastnat i en omotiverad cirkel och jag kommer inte loss...
 
 

Daniel Wellington

 
 
I förra veckan fick jag hem en sprillans ny och fin klocka från Daniel Wellington, och den har suttit på armen nästan varje dag sedan dess!
Jag gillar verkligen den stilrena designen och det är skönt att faktiskt ha en klocka igen! Jag hade det för många år sedan men när batteriet dog så slutade jag använda den och använde mig bara telefonen som klocka istället. Eftersom att jag oftast fotograferar precis när solen håller på att gå ner så är det ju viktigt att hålla tiden så att jag inte missar den bästa delen av solnedgången, så på mina fototurer ibland har jag verkligen saknat en analog klocka då mobilen oftast ligger i väskan eller oåtkomligt på grund av att jag bär massor av saker. Och som ni ser på tiden på klockan så har jag redan använt den under solnedgången en dag den här veckan! Det är så himla skönt att solen är uppe lite längre nu...  
 
Just nu kan ni använda koden EMMAGRANN i kassan på danielwellington.com och få 15% rabatt på allt!! Superbra nu inför Alla Hjärtans Dag kanske? (Koden gäller fram till den 29 februari). 
 
 
I samarbete med Daniel Wellington
 
 
 

En färgglad februarimorgon

 
 
Tanken var att jag och Emmy skulle fotografera mina nya smycken från Sparv igår, men det hann bli så sent och halvmörkt så vi hann inte klart. Vi sågs imorse igen och fotograferade klart det vi inte hann med igår, på en helt fantastiskt fin gata här i Göteborg. Jag måste gå dit igen när det blir vår och fotografera! Det är alltså en hel lång gata (typ 50 hus) som ser ut såhär, alla är i olika färger och har en liten trappa upp till dörren, så himla gulligt!
 
Det var så skönt att klämma in lite färg i bilderna, jag älskar färg! Det är inte så lätt att hitta utomhus såhär års, men om ni har vägarna förbi Götreborg så kan ni ta en promenad vid St: Sigfridsplan och bara njuta av allt det fina!
 
Jag har förresten gjort min blogg mobilanpassad nu!
Vad tycker ni, kall jag fortsätta med det eller gillade ni det bättre förr? 
Jag kan inte besämma mig vad jag gillar bäst..
 
 
(Önskar ju dock att det var löv på träden...)
 
 

Ljuset närmar sig

Blandade bilder från i somras..
 

Februari. 
Den vackra snön är borta och allt som är kvar av den är små bruna högar av slaskig sörja. Det har regnat i flera dagar nu och jag kan inte hjälpa att längta som en dåre efter de här kvällarna med sol och LJUS! Det är så skönt att det börjar bli ljusare igen, när jag lämnar praktiken på eftermiddagarna vid 16:30 så är det inte helt mörkt längre och det ger mig lite mer energi att orka göra saker igen. Så skönt! 
 
Även om jag inte har så mycket tid till att ta nya bilder till bloggen just nu (det är ju inte så inspirerande utomhus heller som sagt) så har jag bokat in tre fotograferingar som kommer ske snart och då kan jag lova er lite nya bilder. Tills dess får ni drömma er bort till varmare och ljusare tider i de här bilderna!