Follow

Ett nytt år är på väg

 
 
Det känns inte riktigt som nyårsafton (inte för att jag vet hur det "ska" kännas), solen skiner, gräsmattorna är gröna och det har som vanligt gått väldigt fort! Jag är dock glad och lite lättad att det nya året är på väg, det här året har varit tungt på många sätt. Och även om morgondagen bara är en ny dag som vilken som helst så känns det alltid som att man kan lägga det bakom sig lättare efter tolvslaget på nyår - och "börja om". 
 
Jag och Philip tog en promenad i solen idag när vi knäppte av de här bilderna ovan, det var kallt och blåsigt men det har ju aldrig stoppat mig förut!
 
Jag önskar er alla en riktigt rolig och härlig kväll, så hörs vi nästa år! 
 

Min nya kameraväska

 
 
Det verkar som att jag har varit väldigt snäll för jag fick så himla många fina julklappar i år! Jag kände mig väldigt bortskämd (men lycklig!) när jag åkte hem med alla klapparna på juldagen. 
 
En utav de fina julklapparna var den här kameraväskan som jag fick utav mamma och pappa. Märket är ONA och den har legat på min önskelista ganska länge nu. Den är sååå bra! Jag har länge bara haft en stor kameraryggsäck och ibland behöver jag ju inte ha med mig allt i den så då har jag saknat en mindre väska som ändå kan skydda kameran bra (och som är snygg!).
 
I den här får jag plats med kameran + två objektiv och alla smågrejer som minneskort, extrabetteri, fjärrkontroll och annat smått och gott som är bra att ha! 
 
 
 

Sammanfattning: Mitt 2015

Tanken var att jag skulle försöka beskriva hela året i bara bilder, men det blev så himla krångligt (men framför allt väldigt mycket bilder som ingen skulle orka titta på) så jag gör en "liten" sammanfattning med mina favoritögonblick och favoritbilder istället. Det blev jättelångt ändå (haha!) men det har hänt så himla mycket det här året att jag inte ville utelämna något!
 
 
Klicka på bilderna för att komma direkt till orginalinlägget som de var med i!
 
 

 
En utav de allra första dagarna år 2015 spenderade jag med syrran ute vid Tjolöholms Slott och vi fotograferade lite bilder i solnedgången tillsammans. Jag minns att det var väldigt kallt så vi stannade nog bara i en halvtimme, men ändå lyckades vi få en parkeringsböter... 
 
 
 
Några dagar senare var jag uppe i Stockholm igen, och där var gatorna fyllda med tjock och mysig snö. Jjag började min andra termin på Fotoskolan STHLM strax där efter. 
 
 
 
Redan i januari började jag fotografera mina första bilder i mitt blomsterprojekt, David var först ut med en gigantsk roskrans på huvudet. Mia fixade såklart smink, Stina hjälpte till och Amanda stod för lite bilder bakom kulisserna. Jag hade en himla bra känsla efter den här fotograferingen, att det här verkligen kunde bli något bra!
 
 
 
Någon dag senare åkte jag, Stina och Amanda till Tyresö och fotograferade lite porträtt i snön. 
 
 
 
Februari och mars var fyllda med blomsterfotograferingar, nästan två i veckan. Det låg så väldigt mycket jobb bakom allt, men åh vad roligt det var! 
 
 
 
I slutet på februari åkte jag till Berlin och hälsade på Carmen över en solig helg. Där fotograferade jag också en ny kollektion av kappor för hennes märke Wolfschluckner, så himla fina!!
 
 
 
Studion var mitt andra hem.... 
 
 
 
En solig eftermiddag på västkusten. Det blev mycket pendlande till västkusten där jag har alla mina nära och kära, när jag var hemma så försökte jag vila och njuta så mycket som möjligt av de timmarna vi fick tillsammans. 
 
 
 
 
Kungsträdgården blommade så fint i mars och jag och Amanda träffades där klockan sju och fotograferade i det vackra morgonljuset. Svinkallt men så himla fint! 
 
 
 
Blomsterutställningen började närma sig, snart var alla bilder klara! Här är en artikel som var med i Kungsbackaposten i maj. Så himla roligt!
 
 
 
Jag och Stina åt middag på Skinnarviksberget i solnedgången, med bara några få dagar kvar innan sommarlovet! En helt uderbar kväll!
 
 
 
Jag och Sarah fotograferade massor av bilder åt Stockholms Glasshus under våren, den sista fotograferingen vi hade var lite mer kreativ och kul ute i solen en junidag!
 
 
 
Brorsan tog studenten i juni! 
 
 
 
Jag och Philip åkte ner till Paris i en vecka och bara åt gott, tog långa promenader bland alla de vackra husen och avslutade veckan på Disneyland Paris! 
 
 
 
Blomsterutställningen började!! Se alla bilder här ←
 
 
 
Och min favoritårstid hade officiellt börjat! Sommaren var ju inte den varmaste och soligaste men jag såg till att varje gång solen var framme så hade jag någon eller något att fotografera, älskar sommarens ljus!! 
 
 
 
Som sagt.... ÄLSKAR sommaren! Här var en utav sommarens mest magiska kvällar, med Isabella på rapsfälten i mitten på juli. Så fantastiskt ljus den kvällen, allt satt som en smäck! 
 
 
 
Jag och Stina åkte upp till Stockholm i två dagar och kollade in hennes nya lägenhet. Sedan tog vi oss till favoritplatsen (Skinnarviksberget) och satt där hela kvällen... 
 
 
 
Många magiska kvällar på de fina fälten blev det.... har inte ens plats för alla bilder i ett inlägg!
 
 
 
Jag var tillbaka i Stockholm två veckor i augusti när jag startade mitt andra år på Fotoskolan STHLM, det var två väldigt fina veckor med sol, Gröna Lund, härliga kvällar och massor av nya kuskaper inom rörlig bild!
 
 
 
I september började jag min praktik på Grafia i Göteborg. Där jag fortfarande har praktik (fast nu har jag lov), där har jag fotograferat allt från porträtt, kläder, plåster och lilla söta Rune som hänger i studion nästan varje dag. 
 
 
 
September bjöd på lite inspiration, vilket behövdes! Jag fotograferade Emmy med massor av rökbomber bland ormbunkarna i skogen, med brudklänningen på såklart! 
 
 
 
Jag och Philip åkte till London över en helg! Det är en så himla härlig stad, vi tog det mest lungt och tog dagarna lite som de kom, en välbehövlig helg efter mycket jobb för oss båda!
 
 
 
Hösten kom och bjöd på många porträttfotograferingar, bland annat den här favoriten på min fina syster. Den var väldigt spontan på väg hem från en annan fotografering, jag kan ju inte få nog av blommor (som ni kanske har märkt) och när vi såg dessa lila blommorna så tvingade jag Sara att sätta sig bakom dem på den halvblöta asfalten och försöka balansera så nära blommorna som möjligt (fast ändå se lugn och avslappand ut!). Haha.. hon har blivit väldigt duktig framför kameran!
 
 
 
En magisk kväll i oktober på en fotorunda med min syster, bror och Philip. Ljuset var amazing! 
 
 
 
Hösten bjöd på många vackra dagar och kvällar. Det blev några fotopromenader till Delsjön med Emmy i kvällssolen... 
 
 
Jag sålde 10 stora printar till ett nyrenoverat kontor i Kungsbacka. Så himla roligt att de har mina bilder uppe på väggarna ju! Och har fått så många komplimanger att jag blir helt varm i själen.
 
 
 
Jag har inte kunnat slita mig från Stockholm helt dock, få jag åkt upp någon gång i månaden och fotograferat lite i studion - många bilder blir det,  men det är ju så himla roligt! Jag skall verkligen se till att hänga en del där i vår också!
 
 
 
Göteborg har bjudit på många fina kvällar och dagar mellan regnperioderna (haha). Och jag trivs väldigt bra här bland alla mina nära och kära, spårvagnarna och gött mos! 
 
 
 
Ja, och här sitter vi nu med knappt en vecka kvar av det här året, året som get mig väldigt mycket positivt med som också har haft med sig många tuffa perioder och dagar. Jag hoppas att 2016 ger mig mer glädje och framför allt mer sol och fantastiska sommardagar - jag längtar redan!
 
 

Julafton




Nu är julafton över för den här gången... 
Jag spenderade dagen hemma i Fjärås med familjen igår och vi spelade spel, åt, kollade på Kalle Anka, åt lite till, tände lite tomtebloss, åt igen och öppnade paket samtidigt som vi åt lite till. Men det är väl det som julen är till för! 


 

Nu vänder det!

 
 
Nu vänder det!
Solen kommer ju knappt upp längre här i Göteborg, och det känns som att det alltid är mörkt. Men idag var årets mörkaste dag och från och med imorgon så blir dagarna ljusare och längre igen, jag är såååå glad att det vänder nu! Såååå glad!
 
Dock skulle det ju vara trevligt med lite snö den här veckan, det känns inte alls så juligt när det är 10 grader ute faktiskt, (även om jag inte saknar kylan, jag skulle bara vilja ha lite julkänslor!).  
 
 
 

Ny hemsida!

 
 
Om ni "gillat" min Facebooksida (kolla in den här!) så har ni sett att jag har en helt ny design på min hemsida som jag har suttit och fixat och trixat med mycket de senaste veckorna. Jag känner mig verkligen nöjd och även om jag har några smådetaljer kvar att fixa så kände jag att jag ville dela med mig av den nu. 
 
Det var först när jag satte ihop den som jag märkte hur sjukt mycket bilder jag har fotat det senaste året, alltså herregud! Det är så himla roligt att sätta dem brevid varandra och ändå se någon slags personlig stil på det hela, som jag egentligen inte funderat så mycket över innan. Och det är ännu roligare när andra personer märker det!
 
 
Så välkomna in på → emmagrann.se ← och ta en titt, märker ni något skumt så får ni gärna säga till! 
 
 
 
 
Designen är gjord på en sida som heter squarespace.com, väldigt lätt och bra verktyg tycker jag!
 
 

Välkommen in...

 
 
Jag älskar när solen lyser in och skapar fina mönster på väggarna, och i lördags när den gjorde det så fick jag bara feeling och fotograferade lite i lägenheten. 
 
Nu har vi bott i Göteborg i ett halvår och det börjar äntligen bli lite ordning och hemtrevligt i lägenheten. Här är några delar av vardagsrummet och sovrummet, resten av lägenheten var antingen fylld med disk eller tvätt när jag tog bilderna, men de är inte så intressanta ändå tänkte jag (eller så kanske jag inte orkade städa bara), haha! Lite jul-feeling har vi också med vår mini-gran oc några tomtar som är utspridda runt om i lägenheten.  
 
Men för det mesta ser det ju ut såhär, då det är mörkt när jag åker hemifrån och mörkt när jag kommer hem nu för tiden... 
 

 

Feeling blue

 
 
Foto: Emma Grann 
Retusch: Diego H Castillo
Modell: Clara Ploghammar 
Hår: Patric Carlsson
Kläder: One Teaspoon / Hanna Liska PR
 
 
I början på november åkte jag upp till Stockholm och fotade fyra olika serier på Clara i studion, och med hjälp av ett superduktigt team av människor blev det jätteroligt på plats och bra bilder i slutändan!
 
Den här serien tror jag blev min favorit utav de vi fotograferade tillsammans den dagen, älskar färgerna i den! Det är superduktiga Diego som fixat retuschen och bland annat tagit bort stativen som håller upp den blå fonden (såhär såg det ut innan!), och det är så himla kul att se att de färdiga bilderna blev som jag tänkte mig när jag stod i studion! Vilken utav bilderna gillar ni bäst?
 
 

En promenad till sjön

 
 
Vissa vinterdagar blir inte ens dagar längre, utan det är som en lång soluppgång som sedan plötsligt blir en solnedgång. Molnen har liksom en rosa färg hela dagen (eller ja, under de timmarna det är ljust). 
 
Själv är jag bara lycklig att solen dyker upp ibland, det känns som att det regnar nästan jämt nu för tiden. Bilderna är från en promenad jag tog igår vid 13-tiden (så himla knäppt att det är solnedgång då..), det var skönt att få komma ut och bara andas in lite frisk luft och andas ut lite stress som finns gömt inom mig. Och även idag är jag helt ledig från jobb, vilket känns så skönt. Jag har inte haft två lediga dagar på raken sedan augusti tror jag...
 
 

Lite julkänsla...

 
 
 
Hej där ute i mörkret!
Här sitter jag och försöker desperat att hitta den där mysiga julkänslan som jag brukar ha under december, så jag sitter i soffan under en filt och dricker te med juliga smaker, redigerar söta juliga bilder från en fotografering i Stockholm i helgen, tittar på mysiga juliga amerikanska filmer och låtsas att det inte regnar utanför. Och känslorna har nog vaknat till där inne, nu önskar jag mig bara lite härlig och mysig snö, ni vet sån som helst inte försvinner direkt. 
 
 

Polo

 
 
Retusch: Elin Kero
 
 
Här får ni en liten färgklick denna gråa decemberdag!
Det här är två utav mina favoriter från fotograferingen med Ellinor och Patric för några veckor sedan (ni kan se fler bakom-kulisserna-bilder här). Först var min favorit den översta av de två men nu när jag fick dem från Elin så kan jag inte riktigt bestämma mig, vilken gillar ni bäst? 
 
 

Helt plötsligt...

 
 
I veckan blev jag helt plötsligt så himla trött på min header här på bloggen, och så fort solen dök upp så passade jag på att försöka få till en ny bild. Och nu är den uppe! Känns så skönt, det var över ett och ett halvt år sedan jag bytte sist så det var väl på tiden... (ser ni inte den nya headern så behöver ni nog bara uppdatera sidan en gång). 
 
Det var dock svårt att hitta det perfekta stället att ta en bild, då jag som vanligt bara promenerade iväg utan att egentligen ha någon plan på hur jag ville ha det och jag fick ju tänka så mycket annorlunda eftersom att bilden skulle vara så långsmal. Men efter några spring fram och tillbaka till kameran för att fixa med skärpa, ljus och vinkel så lyckades jag ändå få fram något jag tyckte om. Vad tycker ni?
 
Här nedan ser ni bilden obeskuren (behind scenes), och som ni ser så var det inte världens skönaste position, hahaha! Jag var (för en gångs skull) för lång för bilden, då jag ville ha växterna lite i samma höjd som mitt ansikte. Gissa om jag har träningsverk nu, efter att ha stått såhär i 20 minuter, haha! 
 
 
 

Morgonhimlen

 
 
Ibland är himlen bra fin på morgonen! Det har varit några såna här vackra mornar när jag har åkt till praktiken den här veckan, så igår såg jag till att ha kameran med mig så att jag kunde fånga det. Vilken tur jag hade också, för det var den finaste morgonen på hela veckan! 
 
Juste, jag har äntligen fått ordning på min hemsida! Nu är den mobilanpassad också, och jag skall bara fylla på med lite fler bilder så är det klappat och klart! Kolla in den på emmagrann.se ← 
 
 

När årstiden hindrar mig

 
 
 
 
I tisdags kunde jag knappt tro mina ögon när himlen var blå nästan hela dagen, synd bara att jag inte är ledig på dagarna när det är ljust ute, annars hade jag spungit ut med kameran i högsta hugg igår, det kan jag lova!
 
Här är ett till gäng studiobilder från fotograferingen med Ellinor för någon vecka sedan. Själva processen att få fram bilderna är ju nästan roligare än själva bilderna, haha! Det är så kul att sammarbeta med så duktiga och härliga personer under såna här fotograferingar, och sedan under efterbehandlingen också! Alla är verkligen så himla duktiga, och jag blir bara så glad att få träffa och jobba tillsammans med dem. 
 
Precis som förra året så försöker jag boka in lite studiofotograferingar nu under vinterhalvåret så att jag i alla fall plockar upp kameran någon gång (inte alls bitter över mörkret och vädret, haha), det enda problemet är att jag bor i Göteborg och studion jag har tillgång till finns i Stockholm, så det blir en del åkande. Jag älskar verkligen att resa, tro mig, men tåget mellan Göteborg och Stockholm är inte så roligt nu den hundrade gången liksom, haha. Och i helgen skall jag upp igen, den här gången för en lite mer ovanlig och (förhoppningsvis) rolig fotografering dock. Men mer om det då! 
 
 
Bakom kulisserna under fotograferingen med Ellinor...