Follow

Studentporträtt

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Mycket bal och student nu men det är ju den tiden på året. Här är några enkla studentporträtt från igår eftermiddag, hade även en studentfotografering idag, och det var så himla fint där vi var så hoppas på väldigt fina bilder! Men redigeringen får vänta lite med de bilderna för nu skall jag göra mig i ordning och sticka till Summerburst!!

Fler balbilder

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Efter att ha suttit hela morgonen och dagen (fram tills nu) så är jag klar med redigeringen på alla balbilder från igårkväll. Alla var så fina och glada, man blev ju bara lite avundsjuk när de gick in på balen sedan! Fler bilder kanske dyker upp, men nu skall jag snart åka och fotografera massor av studentporträtt, superkul!!

Bal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Just nu har nog dessa tjejer och killar jätteroligt på sin bal. Jag fotograferade dem precis innan balen började vid sjutiden, och vilket ställe! Och vilket väder! Det var superfint och jag har bara hunnit smygtitta lite bland bilderna så det dyker nog upp några fler balbilder imorgon eller i helgen men nu tänler jag faktiskt sova. Har ett par studentporträtt imorgon och på fredag också! Så kul!!

Vid havet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här kommer några bilder till från den här fotograferingen. Det var lite läskigt att stå där på den (hyfsat hala) stenen när det kom upp vågor lite titt som tätt men vad gör man inte för konsten? Och med kameran vid ögat så höll jag på att trampa ner med foten i det djupa vattnet ett par gånger men jag lyckades undvika det haha! Tur det. 

Ester Club & Lounge

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28

Lördagsnatten spenderades på Ester där det vimmlade med människor med humöret på topp! Var själv inte särskilt taggad på att fota men de glada människorna gör det alltid så roligt! Eftersom att det är i staden jag växt upp i så träffar man garanterat alltid någon bekant eller någon man känner, men även de som man inte känner kan göra kvällen så bra bara genom att vara trevliga och genuint snälla. 
 
Jag har inte hunnit gå igenom alla bilder ännu men tänkte ta och sätta mig med det nu på min lediga dag! Fler bilder kanske dyker upp men annars hittar ni alla bilder på Esters Facebooksida inom kort. 
 
Vinnarna av Tävlingen
Grattis till Fanny och Matilda!! Ni får snart hem ett litet paket med var sin snygg tygkasse i, se till att lägga upp en fin bild på bloggen sedan när ni fått den! Det var superkul att såpass många var med, så jag kanske lägger upp någon mer tävling någon gång om jag kommer på något kul! Har ni förslag så kommentera gärna, ha en fin dag så länge!

Mammas Dag

 
Mamma och lillasyster
 
Idag har vi firat mamma ordentligt. Det är Mors Dag men vi har också haft lite kalas eftersom att hon fyllde år i måndags. Härligt väder har det varit! Efter kalaset tog vi även vårt ansvar och gick och röstade i EU-valet. Nu är himlen helt blå och man kan inte tro att klockan snart är nio. 
 
PS! Nu är det sista chansen för er som vill vara med och tävla om en tygkasse från Mohammedis CollectionJag drar vinnarna runt midnatt och jag kontaktar dem imorgon på morgonen så skynda skynda! Än är det inte försent. Klicka här för att komma till tävlingen!

Nu jäklar

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Jag har inte varit i närheten av att börja träna igen sedan jag kom hem från Australien för lite mindre än en månad sedan. Så jag kände att det är dags igen nu, jag vet ju själv att jag mår så mycket bättre (och sover bättre!) när jag rör lite mer på mig. Så nu skall jag sticka iväg till gymmet och röra lite på mig tänkte jag. 
 
Ikväll väntas tjejmys och sedan vimmeljobb inatt, vi kanske ses där ute i dimman!

Sittin' on the dock of the bay

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Minns ni bilderna jag tog vid havet med Mohammed för ett par veckor sedan? Idag kom webbtidningen Adaras Blogazine ut och det betyder att bilderna får publiceras! Kika gärna in tidningen och intervjun HÄR, fler bilder kommer så småningom, men visst blev det mysigt med bilder så vid havet? Jag har bara tagit "modebilder" i stadsmiljö innan (tror jag?). Det var en väldigt rolig fotografering i alla fall!!

WANT

Om jag jobbar hårt och sparar lite mer än vanligt i sommar så kanske jag blir den lyckliga ägaren av detta objektiv i början på hösten (hoppas hoppas hoppas). Jag älskar mitt fasta 50mm objektiv jättemycket, det sitter alltid på kameran och jag tar i princip alla mina bilder med det, men ibland kan jag känna att jag "kommer för nära" med mitt 50mm och då skulle ett 28mm vara perfekt. Dock med min plånbok just nu ser det ut som att det får vänta lite, men drömma kan man ju!
 
Någon som har objektivet? Lämna gärna en kommentar om vad du tycker om det!

Summer is coming

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Stina Magnusson
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Som ni ser så har jag ändrat designen ganska mycket (om ni inte ser det tryck f5). Jag har gjort bloggen lite bredare för att få plats med större bilder så de gamla inläggen ser lite knasiga ut men det får vi stå ut med tills/om jag löser det. Annars tror jag inte att det skall vara något som spökar, men säg gärna till om ni ser något konstigt! 
 
Nu sitter vi på tåget på väg hem från Stockholms alla äventyr. Hem till vardagen igen och jobb, jobb, jobb. Men jag tog mig friheten att redigera några till bilder från den här fotograferingen med Stina. Älskar detta stället vid havet, vi har bara fotograferat här två gånger totalt men bilderna får så fint ljus varje gång! Måste definitivt åka tillbaka hit fler gånger i sommar och fotografera. 
 
PS! Glöm inte att vara med i min tävling som pågår på bloggen! Vinn en tygkasse designad av Mohammedis.se! Klicka här för att komma till tävlingen!

Ännu en dag i Stockholm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Ikväll åker vi hem mot Göteborg igen efter några intensiva dagar i Stockholm. Igår regnade det nästan hela dagen men idag verkar det som att det skall bli lite bättre väder så snart checkar vi ut och njuter lite av solen innan vi tar tåget hem ikväll.
 
Jag håller även på att jobba lite med den nya bloggdesignen, så inläggen kan se lite småkonstiga ut under dagen, men ni behöver inte oroa er! Allt är som det ska, ha en underbar tisdag!

Snart är det dags

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har jag och Philip bara strosat runt i Stockholm och tittat på allt fint. Vi tog en promenad till Fotografiska under förmiddagen och efter det fick jag knappt hålla kameran själv för att Philip ville testa allt möjligt (han är hjärnan bakom bild två i detta inlägg, men han tog många mer intressanta bilder som jag kanske kan visa någon gång också). 
 
Imorgon är det en spännande dag som väntar för min del. Jag är supernervös och lite osäker på hur det kommer gå, men jag hoppas mycket på att det kommer att gå hela vägen. Jag håller alla mina tummar och tår för det i alla fall! 
 
När jag satt och förberedde mig förut (och åt chips, hehe) så var jag lite nedstämd och trodde inte riktigt på mig själv, för det finns så många otroligt duktiga och begåvade människor där ute i världen och vem är då lilla jag? Då gick jag in på bloggen och läste några (många) utav alla fina kommentarer som människor jag inte ens känner har skrivit på min blogg. Nu skall jag inte låta som någon storbloggare eller superartist med många tusen fans men bara några få ord kan göra mig så glad. Att någon har tagit sig tiden att faktist skriva något. Det fick mig på så himla bra humör igen! Nu skall jag förbereda det sista och sedan försöka somna. Imorgon gäller det!
 

SIZE IN THE PARK

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Steve Angelo höll en gratiskonsert i Kungsträdgården i kväll och eftersom att jag och Philip ändå är i Stockholm så passade vi på att gå dit en stund. Det var sjukt mycket folk men jättetrevlig stämning och bra musik! Efter det åt vi god mat på Pizza Hut och nu skall vi somna med John Tucker Must Die på TVn. Imorgon väntar nya äventyr i Stockholm! 

Nyttig Morotskaka

 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag var jag hemma hos Emmy och vi bakade en morotskaka (recept här), den skall tydligen vara lite nyttigare än vanlig morotskaka men vi kom fram till att vanlig onyttig morotskaka nog ä godare. Den blev lite seg och gul (haha). Fast för dem som går på diet så är det ju ett bra alternativ! Vi gick även ut en sväng (en lång sväng) med Felix, Emmys söta hund. 

Blågult

 
Modeller: Stina och Elsa Magnusson
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Igår regnade det ganska konstant här på eftermiddagen och kvällen men under ett litet uppehåll hann jag fotografera dessa två på en fin äng full av raps. Det var ett ganska invecklat projekt som vi jobbade med egentligen och jag kanske lägger upp den bilden när jag har suttit med de ett tag i Photoshop och fixat till allt som måste fixas till. Men innan dess får ni se dessa två bilder som vi tog efteråt bara för kul! Tycker färgerna blev så fina!

TÄVLING!

 
Vinn en tygkasse!

I samband med att jag har fotograferat Mohammed så mycket det senaste så har jag fått två stycken tygkassar från hans kollektion som jag kommer att lotta ut här på bloggen! Själv älskar jag min tygkasse och använder den väldigt mycket, perfekt storlek och bra kvalitet! Och det superfina trycket har Mohamemd designat själv. Alla får vara med och delta, ju fler desto roligare! Detta är min första blogg-tävling så det är lite spännande att se hur det går och hur många som vill vara med. Har ni frågor så fråga gärna! 
 
REGLER!
- Följ mig på bloglovin (KLICKA HÄR) och kommentera på detta inlägg vilket nummer du blev!
- Skriv även med en liten motivation i detta inläggets kommentarsfält (glöm inte att fylla i rätt mejl och/eller bloggadress)
 
För större chans att vinna kan ni även gilla detta inlägget på bloglovin, följa Mohammed på bloglovin (klicka här) och/eller gå in och gilla min facebooksida (klicka här). Men det är inget krav! 
 
Jag utser två vinnare den 25 maj, lycka till!

Kom igen nu våren!

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Trots det dåliga vädret och regnet så var jag sugen på att ta "våriga" bilder. Så vi gick ut i trädgården, mamma höll ett paraply över mig och kameran för att skydda mot regnet och Sara satt i en superblöt blommig buske som vi har vid gräsmattan. Men visst ser det ut att vara en mysig sommar/vårkväll som jag ville ha bilder på egentligen? Photoshop spelar ju en liten roll i detta också, jag har lagt på ett vitt lager så att bilderna blir lite "mjölkiga" (det hjälper också för att regndropparna inte skall synas i bild) samt har jag ökat färgerna på de två bilderna med färg. 
 
Egentligen såg det ut → såhär ← och Sara var så blöt att hon var tvungen att byta kläder när vi gick in...

Moods of Norway

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
I förra veckan var jag på en stor utförsäljning (Saddler) där de sålde alla möjliga märkesväskor, plånböcker, datorväskor och skärp bland annat. Jag fyndade den här snygga Moods of Norway väskan för 150 kronor (!!!) som antagligen får bli min nya skolväska för datorn och papper när jag (FÖRHOPPNINGSVIS, om jag kommer in) börjar plugga till hösten.

Dagens viktigaste måltid

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Frukost är något som jag har börjat lära mig att äta. Och även om jag blir hungrigare på lunchen NÄR jag äter frukost (??) så mår man i slutändan lite bättre. Jag skall även snart börja ta tag i min träning igen efter Australienresan, så kom gärna med pepp för det behöver jag haha! 
 
Förutom massor av annat jobb i veckan så skall jag försöka fota lite roligare bilder än på min frukost. Promise. Har i alla fal en fotografering på gång med Stina imorgon (om det inte regnar). Och vi brukar alltid hitta på något bra! Håll tummarna för vädret. 

Fotografering vid havet

 
Kamera: Nikon D600 + AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 & iPhone 5. 
 
Ikväll fotade jag Mohammed igen, den här gången för en webbtidning. Bilderna blev superfina ute vid havet men jag kan inte lägga upp dem innan tidningen publiceras den 23 maj. Så ni får vänta lite med att se dem men det kan det var värt för ljuset och stället var så himla fint!
 
Nu är det snart dags att sova, och imorgon är det upp och jobb som gäller. Skall bara redigera klart alla bilder först... 

Funderar

Kamera: Nikon D600 + redigerat lite i appen "Camera +"
  
Skall snart sätta mig och boka ännu en Stockhomsresa. Jag skall nämligen dit nästa helg på ett spännande uppdrag. Men den här gången tar jag med mig Philip och jag skall stanna tills tisdag kväll om allt går som det skall. 
 
Om ni har tips på hotell i närheten av Odenplan så får ni gärna dela med er! Annars får jag bara önska er en trevlig helg och njut av solen (ni som ser den). Jag kommer med mer info om Stockholm i veckan skulle jag tro.. om jag vågar dela med mig! 

Kungsträdgården

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här kom de sista bilderna (for now) som jag tog på Mohammed i Stockholm för en vecka sedan. De är tagna i Kungsträdgården och vill ni se bilder som vi tog kan ni se det på hans blogg. Jag har fortfarande några bilder kvar att redigera men tänkte att jag sparar dem till lite senare. 
 
Meeeeen njut av er fredagskväll nu! Själv jobbar jag både idag och imorgon men det betyder inte att jag skall hem snart och ha lite fredagsmys med två av mina favorittjejer. 
 

Vimmelhelg

 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
I helgen fotograferade jag på WIRED nightclub i Varberg (mitt favoritställe att fota vimmelbilder på, synd att det ligger en bit bort bara). Jag har redan lagt upp ett par bilder på Niello som spelade under kvällen (se de bilderna här) och nu har även alla resterande bilder lagts upp på Facebook. Så in på WIRED nightclubs facebooksida och gilla de bilderna ni tycker om!

Mysiga gränder

 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Gamlestan är ett ställe jag måste besöka när jag är i Stockholm. Det finns så många mysiga och fina gränder man kan fotografera i och det är en så härlig känsla där tycker jag. Helt klart mitt favoritställe i huvudstaden. Dock finns det säkert många fler ställen i den staden att utforska! Dessa bilderna är tagna precis bredvid den Finska Kyrkan vid slottet. 
 
Jag fick också vara med på ett hörn! Det var så himla fint att jag också ville ha en bild i gränden. (Ungefär 45 minuter senare var den vita kjolen fylld med räksallad, haha, smidiga Emma!)

Suit up

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Detta var en cirkus en timme innan insläppet på Top Model Eventet i fredags. Jag tyckte att det var så fint i parken precis utanför Berns Hotel att jag var tvungen att knäppa lite bilder. Och även om solen låg på ganska starkt så tycker jag att bilderna blev "mjuka". 

Stockholm

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
I fredags var jag ju som sagt i Stockholm, jag har varit lite dålig på att uppdatera er om min heldag där och vad som hände men jag håller just nu på att redigera massor av bilder som jag och Mohammed tog i Gamlestan, Kungsträdgården och i den fina blommiga parken utanför Berns Hotel (sista bilden). Så det kommer upp bilder ikväll eller imorgon! Promise!
 
Gjorde även om min första bild i headern till den här blommiga sommarbilden. Tyckte att det behövde piffas upp och bli mer somrigt när man tittade in här på bloggen. Jag håller på med en helt ny design, men skissar bara än så länge så det tar nog en stund innan den dyker upp! 

NIELLO

 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Var så trött igår på dagen att jag var nära på att tacka nej till mitt fotojobb under natten, men är så glad att jag pallrade mig till Varberg och fotade. Förutom alla trevliga och roliga människor så var Niello + band där och uppträdde. Jag har bara lyssnat på två av låtarna seda innan och hört någon annan som jag kände igen så tänkte att det skulle bli en vanlig fotokväll med band och någon/några låtar man hört på radion. MEN så fel jag hade, hela gänget på scen bjöd på en riktigt cool och grym show och dansade och hoppade tills svetten rann. Det är vid såna tillfällen som man önskar att jag var bättre på att filma, för jag skulle kanske fångat känslan och draget mer än på stillbilder. 
 
Jag kunde inte låta bli att dansa med där på scen när jag stod och fotade och det var helt klart en utav de bästa fotojobben jag gjort på nattklubbar hittills! Hade jättekul! Detta är bara några få utav bilderna från kvällen (har redigerat minst 10 till på Niello + bandet bara) men de bilderna hittar ni på WIREDS Facebooksida inom kort!

In the Capital

 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Här är de första bilderna som jag tog på Mohammed i fredags i Stockholm. Dessa är tagna i Kungsträdgården och när solen kröp fram bakom molnen så gick det faktiskt att ta av sig jackan utan att frysa. Massor av fler bilder finns att redigera men nu skall jag ta en lite paus från att redigera Stockholmsbilderna och redigera klart bilderna från igårkväll/inatt då jag fotade coola Niello och massor av roliga männsikor på WIRED night club i Varberg. Vi hörs!

Top Model Sverige Event VIP

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår hade jag en heldag i Stockholm med Mohammed (mohammedis.se). Vi avslutade dagen på Berns hotel där vi hade fått biljetter till Top Model Sverige Event VIP. Eftersom att jag var i Australien när Top Model gick på TV så har jag suttit hela veckan och tittat på alla avsnitt haha! Jag var ju tvungen att veta vilka alla var! Men det var ett bra program tycker jag och det var kul att träffa allihop. Jag tog nog bild med alla deltagarna men ni (som såg programmet) kan ju tänka er hur svårt det är att ta en snygg bild brevid till exempel Feben eller Ellinor. Det är ett under att jag ser helt okej ut på dessa bilderna brevid modellerna haha! 
 
Mohammed var också en av de två personer som vann biljetter till Miley Cyrus i Globen (fusk!) och gör därför en Miley-inspirerad pose med tungan på en utav bilderna ovan. Sista bilden föreställer mig och Jonas Hallberg som spelar in en liten video tillsammans (eller ja, jag spelade in när han pratade), videon kan ni se på min instagram

Packar och äter

 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Spenderar denna soliga eftermiddag med att försöka packa ihop lite grejer inför imorgon då jag åker upp till Stockholm över dagen. Samtidigt som jag äter lite sushi och jordgubbar... så det är grejer överallt haha! Men det går framåt och jag tror att jag börjar bestämma mig. 
 
Jag kommer att åka upp på morgonen, så att jag är i huvudstaden vid 12-tiden, där jag skall möta upp Mohammedi Al-Debis (som jag har fotat innan, ni kan se bilderna här och här). Jag skall fotografera honom i lite olika outfits och sedan på kvällen är vi båda inbjudna till Top Model Event VIP så där på Berns avslutar jag min lilla Stockholmsresa, det skall bli mest roligt att träffa Jonas Hallberg! Big fan!