Follow

Nytt jobb för Nelly.com

 
Foto och redigering av mig för Nelly.com och såklart Studio Emma Svensson
 
 
För några veckor sedan fotade jag de här bilderna åt Nelly.com under en pågående filmnspelning de hade på ett hotell i Stockholm. De hade dekorerat rummet precis som en gammal 90-tals-nostalgi-tripp och det var verkligen en speciell känsla att sitta där inne. Många gamla minnen som dök upp; vi kollade liksom på Mulan på VHS på en liten tjock-TV - så mysigt! 
 
Bilderna är framför allt för att promota Nelly.com's stora 90-talsfest imorgon, som jag och resten av Studio Emma Svensson skall gå på (eller plåta), så kul! Några av bilderna kan ni se på hemsidan och de sitter också uppe på deras showroom på Grand Hotel och på Norrmalmstorg nu under modeveckan så jag skall försöka hinna smita förbi där idag mellan alla jobb för att titta. Det är så roligt att se sina bilder printat. 
 

Tillbaka i vackra Yosemite

Nikon D600 + Nikkor 28mm 1,8 
 
 
I somras på fotoresan i USA fick jag besöka Yosemite National Park igen, en av mina absoluta favoritplatser i hela världen. Jag bilade runt där på vägarna förra hösten också och även om det är väldigt spännande och givande att resa ensam så var det så kul att få dela glädjen och allt det vackra med alla härliga människor på resan. Vi blev superblöta när vi försökte fotografera i vattenfallet, vi satt på klipporna och såg solen gå ner över det vackra landskapet nedanför och vi åt en väldigt sen middag på en restaurang längs vägen ut från parken. Jag tror att vi var några som halvsov lite där på långbordet efter alla intryck och över en vecka av roadtrippande i västra USA, haha. 
 

Sommarhäng på en solig äng


Nikon D600 + Nikkor 50mm 1,4
 

Igår träffade jag Julia och Alma och vi cyklade till en äng där vi fotograferade lite i kvällsljuset. Det hela var så somrigt och idylliskt på något sätt. Och jag har saknat dem och våra små fotokvällar mer än jag trodde, det är verkligen precis vad jag behöver ibland, att hänga och fota i vackert ljus utan några krav, önskemål eller deadlines. Missförstå mig rätt, jag älskar att jobba hårt, mycket och ofta, och jag nyper mig själv i armen varje gång jag tänker på att jag faktiskt jobbar heltid med det jag älskar men ibland behöver jag bara en vit canvastavla framför mig som jag får göra precis vad jag vill med. Eller en äng i kvällsljus i det här fallet. 

 

Två systrar i augusti

 
 
I onsdags kväll rullade ett tåg upp till Stockholm med min syster ombord!
 
Igår hade vi en riktigt härlig semester-sommardag med portabelloburgare och en eftermiddag på Gröna Lund med en konsert som avslut. Jag tror att vi åkte vilda musen typ tio gånger och sprang fram och tillbaka mellan karusellerna medan alla andra satt och köade/väntade på konserten. Och vilket perfekt väder det var! Det var en av de första dagarna på hela sommaren jag har kunnat gå runt i bara klänning utan att frysa. Okej, den är ju långärmad och jag frös lite på vägen hem på kvällen men visst är den fin, jag älskar färgen! Ni hittar klänningen här (adlink). 
 
Idag blir det nog byxor hela dagen dock för plötsligt kom hösten? 12 grader "varmt"och nu skall vi åka in mot stan en sväng. Hoppas ni har det fint ♥ 
 

Video från fotoresan Ödeplatser i Berlin 2017

 
 
Äntligen lite rörlig bild igen!
Här är en video mina favoritögonblick som jag fångade på film under vår resa Ödeplatser i Berlin i juni. Det känns som en evighet sedan men ändå som igår och jag kan inte hjälpa att sakna det här gänget när jag tittar på den. Vi hade verkligen så kul och gjorde så mycket på en så intensiv och kort tid. Det var svårt att leva i nuet just där och då och ta in alla intryck. Det är nästan lättare för mig att sitta och njuta nu av allt det fina vi fick se och göra (och fota!!). 
 

I en övergiven fabrik

Nikon D600 + Nikkor 28 mm 1,8
 
 
Vår sista dag ute på äventyret med Fotoresor i Berlin spenderades på en övergiven Fabrik som hade helt sjuk takhöjd. Det var verkligen en mäktig känsla att stå där inne, och ljuset kom in från alla håll vilket gjorde att det blev ett väldigt mjukt och fint ljus att fotografera i. 
 
När alla hade fyllt sina minneskort med massor av bilder var vi tvugna att åka mot flygplatsen och eftersom att de flesta åkte olika plan hem så va vi hejdå och avslutade den här sjukt roliga resan där utanför fabriken. Det är inte ofta man står och kramas med 20 pers utanför en trasig gammal fabrik ute på vischan någonstans i Tyskland men det gjorde vi. Även om resan bara var fyra dagar lång så hinner man komma varandra ganska nära för vi hänger verkligen alla timmar på dygnet förutom när vi sover. En kväll stod vi ett gäng utanför hotellet vid ett elskåp och snackade i flera timmar innan vi skulle sova. Jag tycker det är så roligt att höra allas berättelser om livet och vad de gör när de inte springer runt och fotar på massa övergivna platser i Berlin, haha. 
 
 
Hela härliga gruppen! ♥ 

Någonstans på ett övergivet sanatorium utanför Berlin

Nikon D610 + Nikkor 28 mm 1,8 och Nikkor 50 mm 1,4
 

Under en av dagarna på vår fotoresa Ödeplatser i Berlin besökte vi detta fantastiska ställe. Det var inte alls lika förstört och sönderklottrat som de andra ödeplatserna vi var på utan det här var nästan romantiskt med alla vackra pastellfärger (plus ett piano och en fortfarande perfekt placerad soffa!). Vi alla turades om att fotografera Aava och röra oss runt på det helt sjukt stora området med 23 byggnader varav en från sent 1800-tal. Det är en svår känsla att beskriva men det var liksom så häftigt, vackert och otroligt obehagligt på samma gång. 

Juste, håll utkik på min youtubekanal som jag äntligen tänker börja uppdatera lite igen nu när jag har så smått kommit ikapp med allt jag har plåtat och filmat nu i sommar. Först ut är en video från den här fotoresan, riktigt riktigt snart! 
 
 

En spontan kväll i Alabama Hills


Nu hoppar jag tillbaka till fotoresan i USA tidigare i somras och en av de bästa och mest spontana kvällarna vi hade där. Efter att vi hade varit i Death Valley (klicka här för att komma till mitt blogginlägg därifrån), så åkte vi mot Mammoth Lakes och körde då igenom Lone Pine där vi skulle äta middag. På vägen dit såg vi den här vyn och alla satt och fotade som galningar genom bilfönstret. 

 

Vi stannade i Lone Pine, åt middag, och fotade lite porträtt på varandra. Jag fotograferade några polaroidbilder som vanligt. 



Men direkt efter middagen när vi egentligen skulle åka till Mammoth Lakes åkte vi istället upp mot bergen en bit och fotograferade solnedgången där. 

 

Det var magiskt... 


Här ser ni Mount Whitney, USAs högsta berg utanför Alaska. 

 



Det var väl värt att få köra i totalt mörker och lite åskstorm i några timmar till Mammoth Lakes sedan. Jag älskar verkligen såna här spontana grejer! Jag var i Lone Pine och bland de här bergen förra hösten också men inte på kvällen såhär, det var en helt annan känsla. Då var jag också helt ensam och inte med 14 andra foto-nördar så det kan ju vara en bidragande faktor, hehe. 
 
Och juste, hallå! I juni nästa år åker jag och Frida på samma resa till USA igen, ni kan läsa mer och boka platser här! Det är redan flera platser som är bokade, så himla kul! Jag längtar redan ♥
 
 
 

På jakt efter vattenfall i Nordnorge

 
Nikon D600 + Nikkor 28mm 1,8
 
 
Vår sista dag i Norge och Lofoten spenderades med att hitta lite olika vattenfall och vattendrag att fotografera. Vi spenderade också mycket tid i bilen när vi åkte tillbaka till Sverige och spenderade natten på riksgränsen bland en miljon myggor och en vacker rosa himmel. Vi insåg först den kvällen att vi inte hade haft problem med mygg i Norge, inte ett enda myggbett! Men så fort vi kom till Sverigesidan fick vi 6-7 myggbett var bara på vägen från bilen till campingens kök! Och några fler när vi skulle sätta ihop tältet mitt på natten i en skogsdunge. Jag tror vi väckte samtliga på campingen när vi skrek och viftade runt i fem minuter där, haha! Det var orimligt mycket mygg! 
 
Vill ni läsa alla mina inlägg från resan genom Lofoten kan ni göra det här! 
Och håll utkik på Fotoresors hemsida och Instagram för att veta när vi lanserar nästa års fotoresa dit! 
 
 
 

Sommarbilder till EoE Glasses

 
 
Modell: Emma N / MIKAs
Hår och smink: Milla Paananen
 
 
I juli fick jag ett kul fotojobb, jag skulle fotografera nya sommarbilder åt EoE Glasses. Vi rörde oss runt på Stockholms gator en hel dag i jakt på bra locations och fint ljus, jag hade jätteroligt och dagen bara flög förbi. Här ser ni några av mina favoritbilder från fotograferingen. 
 

Högt över fjordarna än en gång


Vår näst sista dag i Lofoten bestämde vi oss för att bestiga Reinebringen. 
 

Två timmar senare stod vi där uppe! Och allt slit, svett och lera var lika värt det som alla de andra gångerna. 


Så fantastiskt! Helt helt heeelt sjukt! Vi stannade där uppe ganska länge. Det var en så otroligt tom känsla att det här skulle bli vår sista topptur under resan. Vi ville aldrig gå ner. 


Lyxigt när man kan ta det lugnt och plocka blåbär hela vägen ner dock. 


När vi hade kommit ner hittade vi en rastplats där vi lagade mat. 


Vi hittade också en supergullig butik där de sålde massor av spännande mat som var typisk för Nordnorge. Här är lite av det vi köpte med oss. 


Sedan rullade vi vidare... och vi slutade inte köra förrän klockan tre på morgonen då vi stannade och sov i bilen för att vi var så trötta, haha! 


Men vem kan somna när det ser ut såhär? 
 

Bunes beach och en kvällstur längs fjordarna


En av alla våra fantastiska dagar i Lofoten startade här i Reine på en brygga. Vi tog en båt genom fjorden till en ännu mindre stad där vi sedan hajkade mot Bunes Beach som vi hade fått tips om att åka till. 

Det är svårt att få med på bild eller ens beskriva storleken på allt det här på ett sätt så att ni förstår. Men det tog oss 20 minuter att gå genom sanden för att komma till vattnet. Och på bilden precis här ovanför ser ni ett litet rött hus, det är egentligen ganska stort och det sitter 30-40 pers där på stranden nedanför och solar och badar. Ni ser också två personer på kullen längst till höger i bild. Här står jag i mitten på stranden. 
 
Så fina landskap! 
 
Vi tog en välbehövlig powernap där på stranden. Det var kallt i luften men sanden var uppvärmd av solen. 
 

Sedan hittade vi en gräsplätt där vi lagade mat, vi hade lyxat till det med att köpa en ketchup - MMM! 


Sedan vandrade vi tillbaka till hamnen och tog båten tillbaka genom fjorden igen. 

På den här kallaste dagen hittills bestämde vi oss också för att köpa en engångsgrill (vi var lite trötta på inlaggd mat på burk) och satte oss med bilen som vindskydd och grillade middag. Här är jag med fyra lager kläder på mig, haha! 
 

Sedan tog vi bilen genom landskapen, längs med fjordarna och bergen, förbi idylliska små fiskebyar. Det är helt otroligt för mig att vi faktiskt var här. Allt känns som en dröm nu när jag tittar på bilderna. Det var så vackert!

Karin & Klara / Stockholmsgruppen

 

Hår & Makeup: Mia Wahlström
Modeller: Karin H och Klara G / Stockholmsgruppen
Kamera: Nikon D600 + Nikkor 50mm 1,4
 

För ungefär två månader sedan hade jag de här två tjejerna i studion och tillsammans med makeup-Mia fotograferade jag några olika looks på dem. Jag hade nästan glömt av bilderna för jag fotade dem innan (!) USA och det känns som hundra år sedan nu, haha. Men sedan kollade jag igenom min mejl ordentligt i veckan (äntligen!!) och där låg bilderna, klara från duktiga Mathilda som har gjort redigeringen. Jag älskar kombon lila + orange, det påminner mig om fina solnedgångar. Orange för när solen precis håller på att gå ner och lyser sådär härligt gul-oranget, lila för när den har gått ner och hela himlen blir sådär blå-rosa-lila istället, det är rätt så magiskt ändå. 
 
 
 

Kritvita stränder i Nordnorge


En (och en halv) av våra dagar i Lofoten spenderades med att reka några olika stränder. Det kändes plötsligt inte alls som att vi befann oss i norra Norge, utan i Thailand någonstans... 

Dock inte samma värme, men här hade vi ändå 19-20 grader varmt (vattnet var dock iskallt). 

Ännu fler får på böljande landskap. 


Vi hikade upp ett par hundra meter över havet på kvällen. 
 
...och fick tillslut en fin utsikt över en fin strand i den lilla staden Ramberg. 
 
Vi stannade där uppe en stund och ibland var molntäcket så tjockt under oss att vi inte såg staden eller stranden. Men lika snabbt var det molnfritt igen, det gick så fort! Lika magiskt både och.. 
 
Det var verkligen en speciell känsla att stå på kanten, ingenting framför sig förutom oändligt rosa hav och himmel och små små hus långt där nere. 
 
Vi fortsatte natten nere på stranden vi hade sett där uppifrån. 
Och efter en strandpromenad och lite drönarbilder rullade bilen vidare genom alla de små städerna vid fjordarna mellan bergen. Dimman kom och gick som alla andra nätter och vi satt och diskuterade om allt det där fanns på riktigt eller om vi bara hade råkat hamna innuti i ett vykort på något sätt.
 

Elsa B / Stockholmsgruppen

 
 
Foto: Emma Grann 
Modell: Elsa B / Stockholmsgruppen 
Hår & Makeup: Josephine Golan 
 
 
I söndags kväll fick jag ett sms från Alma på jobbet att hon skulle fota några modeller i studion under måndagen och att jag gärna fick fota också eftersom att jag ändå skulle till kontoret också. Jag skulle egentligen sitta och hinna gå igenom tusentals Lofoten-bilder men jag tog med mig kameran ändå. Jag gillar ju inte att missa ett tillfälle, hehe. 
 
Jag satt och jobbade med Lofotenbilderna hela dagen och tog två stycken tio-minuterspauser då jag först fotade Elsa och sedan en till tjej som hette Maja. Det är kul att fotografera under tidspress för då tänker jag mer på vad jag gör än om jag har två timmar på mig (då tenderar jag att slappa lite). Elsa var superduktig framför kameran och jag är så glad att jag hann fotografera henne för hon har faktiskt stått på min "att-plåta-lista" (en lång lista med modeller jag vill fotografera) ett ganska bra tag nu. Plus lite skönt med omväxling från alla landskaps- och naturbilder jag har fotograferat och lagt upp det senaste, och hoppas ni inte har tröttnat på det för det kommer sååå mycket mer!
 

Högt över havet, midnattssol och tusentals fiskar


Dag tre i Lofoten spenderades till stor del på en svettig hike upp för Fløya och till Djävulsporten...


Och precis som förra gången var det värt varende svettdroppe när vi väl kom upp. Så vackert! 


På toppen av Fløya! 


...och Djävulsporten! Så sjukt egentligen, att man litar fullt ut på den här stenen som sitter mellan två klippor. Med totalt stup rakt ner, hehe. En härlig adrenalinrush! 


Väl nere på marknivå åkte vi och tittade på de kända fiskställen där de torkar fisk. Tusen- och åter tusentals fiskar som tydligen hänger såhär i flera månader. Det luktade inte så gott men det var verkligen något jag aldrig hade sett förut. Just här var det "bara" fiskhuvuden, men på flera andra ställen runt om i Lofoten var det även hela fiskar. 


Sen körde vi runt på de vackra vägarna och tog oss söderut på Lofoten. Här är runt midnatt. 


Vi slutade liksom aldrig köra, det var så vakert. Ibland traskade det lite får på vägarna. 

När vi tillslut var allra längst ner på Lofoten var klockan strax efter halv tre på natten och alla campingar var såklart stängda så vi tältade på en gräsplätt vid vägen med helt okej utsikt över havet istället. Fortfarande så vackert ljus att jag aldrig ville krypa in i tältet och stänga...