Follow

En sjö i Tyresö

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Man kan knappt tro att detta fina ställe bara är ca 40 minuter (med kollektivtrafik) från där jag bott i flera månader nu. Jag som har saknat naturen så mycket, speciellt nu när det börjar bli varmt och sommar igen. Men igår kväll åkte jag dit! Jag och Stina möttes upp efter skolan och åt var sin korv vid Gullmarsplan, sedan kom Josefine (på bild) lite senare och vi åkte tillsammans till Tyresö och denna fina sjö som heter Barnsjön. 
 
Det var faktiskt ganska varmt i både vattnet och luften och vi var så himla nära på att ta ett dopp också! Men vi ångrade oss i sista sekunden och åkte hem och åt tacos istället. Kanske lika bra det...
 
Det blev dock kallt så fort solen hade gått ner... 

Gult är fint

Modell: Sara Grann
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
 
Nu börjar det verkligen kännas att sommaren är på väg!
Det blommar förfullt i hela landet och när jag kom hem till familjen över helgen så kunde jag inte låta bli att ta med lillasyster ut och trycka in henne i denna fantastiska blommiga buske! Och jag tyckte hon passade himla bra där, så vi stog och fotade där i nästan en halvtimme tror jag det blev. Vi hade lite problem med humlor och bin som gärna också ville åt blommorna, men vi lärde oss att dela med oss lite.. 
 
 
 
Zoomade in på en utav bilderna jag tog... 
 

Måndagsmys och resa bokad!

 
Hej på er! 
Efter en avkopplande och härlig helg hemma så åker jag snart in mot Göteborg för att äta mysig middag med mysiga personer innan jag sätter mig på tåget mot Stockholm igen. Jag vet att jag är dålig på att uppdatera bloggen när jag är på den här sidan Sverige men jag har tagit mycket bilder som ni skall få se! Väldigt blommiga och soliga, precis som jag gillar dem! 

Jag och Philip bokade precis en sommarresa till Paris i juni också!! Det skall bli så himla kul, jag har inte besökt Paris sedan jag var runt 13-14 (tror jag att jag var), och mina fotoskills har ju uppdaterats lite sedan dess så jag kan lova massor med bilder! (Iiiip!) 


White

 
 
Foto & Redigering: Emma Grann
Modell: Moa Rönnbäck 
Hår & Smink: Mia Wahlström
 
 
Godmorgon! 
Här är ett par bilder jag satt och gjorde klart sent i torsdags kväll. Detta är den fjärde av sju looks som vi fotograferade för ett par veckor sedan i studion. De sista tre är in progress också så det dyker nog upp här snart!
 
Nu är det lördag morgon och jag skall strax bege mig till jobbet för att sedan ta tåget ner till Göteborg för lite hemma-mys i helgen. Det skall bli skönt att komma hem, som vanligt. Jag har ju i princip bott ensam i en månad nu eftersom att Stina har varit borta i både Spanien i tre veckor och sedan åkte hon hem till västkusten några timmar efter att hon kom hem från Spanien. Så det har varit ganska ensamt! Jag har tittat på 4 säsonger av Pretty Little Liars på två veckor (haha!). Hoppas ni får en fantastiskt helg!
 

Natt i staden

Fler blommor!
I veckan hade vi en uppgift i skolan som gick ut på att fotografera nattbilder i en stad (man skulle alltså kunna se att det var en stad och att det var natt). Under två kvällar i veckan har jag gått ut med mitt stativ och min fjärrutlösare och knäppt av några bilder precis utanför lägenheten (vi bor i det där gråa huset på bild 3 och 4, fast vår balkong går in mot innegården). 
 
Ni kanske har tröttnat på att se dessa körsbärdblommor överallt på alla sociala medier men dessa är ju liiite annorlunda då de är tagna på natten. Min rädsla var att det skulle bli lite tråkigt med fem bilder med blommor i alla, att det skulle bli lite trist. Vad tycker ni? Tycker ni de passar ihop som en serie? 

Benjamin

 
 
Foto: Emma Grann
Modell: Benjamin W. / Mikas Stockholm
Smink: Mia Wahlström
Hår: Patric Carlson
Retusch: Anna Matvyeyenko
 

För ett par veckor sedan fotograferade jag Benjamin i studion och här är ett par av bilderna som blev klara i förra veckan. Det är så himla kul att jag har fått ihop så pass många fotograferingar och att jag verkligen gjort det, vad som då kändes som alldeles för långa kvällar och dagar och nätter, har jag utvecklats väldigt mycket på. För några månader sedan visste jag knappt hur man kopplade i alla sladdar i studion och nu känner jag att jag har fått ganska bra koll på lite olika ljus! (Både de mörka och ljusa bilderna är tagna mot vit fond, bara ljuset som är olika uppställt och duktiga Anna som bytt den ljusgrå bakgrunden mot turkos). 
 

Frukost bland blommorna

 
Onsdag morgon och solen skiner!
Imorse åt jag jordgubbsfrukost bland alla blommor som blev över från glassfotograferingen i måndags. Det ser ut som att det kommer bli en härlig dag, och snart skall jag bege mig ut i solen en stund. Hoppas att vädret håller i sig! 
 

Amanda i Blommorna

 
Modell: Amanda Jona
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Så mycket blommor!
I torsdags var ju jag och Amanda i Kungsträdgården klockan sju på morgonen och fotograferade, ni som missade det kan kika in de första bilderna här. Det var ju som ett sagoland att gå runt och fotografera här, och vi hade sån tur att solen var med oss hela tiden, jag som älskar, älskar, älskar solen!

Idag skall det fotas glass!!

 
Idag är vi lediga från skolan,
men det betyder inte att jag kommer vara ledig!
 
Jag och Sarah skall fotografera glass, massor och massor av glass. I onsdags efter skolan testfotade jag lite hemma i köket och det blev resultatet här ovan. Idag skall vi dock fotografera med riktig glass såklart, från Glasshuset Stockholm som vi har gjort lite andra jobb för. 
 
Det skall bli spännande att få göra lite andra kreativa grejer med glass eftersom att vi mest gjort ganska stilrena bilder i studio innan detta. Bilderna kommer bildbehandlas av superduktiga retuscherare i bildbehandlarklassen och sedan får ni säkert synd på några här på bloggen när det är klart! Och om någon är sugen på glass så kan ni höra av er, har hur mycket som helst i frysen haha!
 

The eyes told what heart felt

 
 
Foto & Redigering: Emma Grann
Modell: Moa Rönnbäck 
Hår & Smink: Mia Wahlström
 
Har en helt ledig söndag utan planer, och sitter och fixar till ett par bilder jag har kvar att gå igebom och redigera. Bland annat dessa bilder på snygga Moa som jag fotade för någon vecka sedan. Den sista bilden här ovan har ni kanske redan sett på instagram, gillade den så mycket att jag redigerade den samma kväll jag kom hem från studion! Men gjorde de andra med en liknande redigering nu i morse. Det är egentligen inte så mycket gjort, jag har bytt bakgrunsfärg, fixat lite med kontraster och beskurit dem. 
 
Nu skall jag småhalta iväg till Apoteket, jag trampade snett igår kväll och min fot verkade inte alls tycka om det så jag får nog ta och köpa mig en stödstrumpa av något slag och slå in den lite..
 
 

Emmy

 
 
Foto: Emma Grann
Retusch: Elin Kero
 
 
Nu är tre av tio blomsterbilder klara, och nu känns det som att de andra börjar närma sig också. Det skall bli så himla kul att se allihopa tillsammans sedan!! Och bilderna kommer ställas ut i hela juli månad, vilket också kommer bli så kul, printar är ju egentligen så mycket finare än digitalt! (Känner att det blir väldigt mycket utropstecken igen, men jag är så taggad!)
 
Och såhär såg frisyren ut bakom kulisserna haha, det är inte alltid så glamoröst som man tror...
 

Morgonsolen och Körsbärsträden

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Igår ringde väckarklockan kvart i 6 på morgonen och en timme senare var jag på T-Centralen, på väg till Kungsträdgården. Där träffade jag bästa Amanda och vi spenderade några timmar bland de soliga och blommiga träden tillsammans. Det är ju så himla fint! En annan fotograf som vi träffade där under träden sa att hon kommer dit varje år väldigt tidigt på morgonen och "blir hög" av hur vackert det är. I can't blame her!
 
Jag tog några porträtt på Amanda i det magiska morgonljuset också, men de får ni se lite senare. Jag tog även ett par polarioder, så himla kul! Kika in en liten sneak peek på min instagram

Jag har också gått och skaffat mig en "Gilla"-knapp som ligger under varje inlägg, den är på inget sätt relaterad till Facebook utan det är något som Blogg.se kör med själva för att se vilka inlägg som folk (både de som har bloggar men såklart också utomstående) "gillar". Så gilla på! (Om ni gillar inläggen såklart).  Det kan vara både kul och bra för mig att se vilka inlägg ni gillar mest!
 
 

Mattias

 
 
Foto: Emma Grann
Modell: Mattias A. / MIKAs Stockholm
Smink: Mia Wahlström
Retusch: Lina Andersson Djerf
 
 
 I tisdags förra veckan så hade jag ären att ha två killar från MIKAs i studion och hjälpte dem att fylla på sin modell-portfolio lite. Här är ett par bilder som jag tog på en kille som heter Mattias, och det hade ju inte blivit i närheten så bra utan det fantastiska teamet listat här över!
 
Mattias var i alla fall en supertrevlig kille och vi diskuterade ett tag i studion vem han var mest lik: Danny eller Malfoy? Vi kom fram till en liten bit av båda! 
 
 

D E N I M

 
 
Foto & Redigering: Emma Grann
Modell: Moa Rönnbäck 
Hår & Smink: Mia Wahlström
 
 
Jeans från topp till tå!
Här kommer ett par bilder till från fotograferingen med Moa och Mia. Min favorit blev mittenbilden, tror det är på grund av enkelheten och färgerna. 
 
Jag hade ju en sån här uppgift i skolan i höstas, där vi skulle göra ett modereportage med temat "jeans", och när vi lade ut alla kläder i studion i torsdags så parade vi lika snabbt ihop ett par snygga jeans med min (åh så utslitna) jeansjacka jag en gång köpte för en 20-lapp på Erikshjälpen...
 

Nya smycken från Sparv!

 
 
 
I förra veckan fick jag hem de här fina smyckena från sparv.se, jag hade inte hunnit ta några fina bilder på dem än men jag hade en ledig eftermiddag igår så jag passade på (det tar längre tid än man tror). Först försökte jag i sovrummet, sedan på balkongen och i köket. Men det slutade med att jag inte blev så nöjd så jag lade dem på fönsterkarmen för att fundera lite. Så insåg jag hur FIN min fönsterkarm är!! Så det blev underlaget. Haha!
 
Sparv är ett litet svenskt företag som drivs av en duktig tjej som heter Charlotta som designar (jättefina!) smycken som passar perfekt till en vardaglig "jeans och t-shirt" look. Jag blev helt kär i armbandet när jag först såg det på instagram och när jag tittade vidare så såg jag det fina halsbandet också!Klicka in på hemsidan för att se alla smycken!
 
I samarbete med Sparv. 

Ett Stilla Regn

 
 
Foto & Redigering: Emma Grann
Modell: Moa Rönnbäck 
Hår & Smink: Mia Wahlström
 
 
Här ovan ser ni ett par bilder jag tog i studion i torsdags med Moa och Mia. Vi tog dessa bilder sist efter fem (Tror jag det var) andra "looks" som jag håller på att jobba med. Moa har såna fantastiska ögon, de ser helt photoshoppade ut, men jag kan lova er att jag inte har vart där och pillat...
 
Efter en fin halvdag i skolan så sitter jag nu på tunnelbanan på väg hem till min soffa, ensam igen efter att Philip åkte hem igår. Med bara några få regndroppar mot rutan som sällskap tänkte jag nu bara ta en kopp te och titta på lite serier tänkte jag (och jobba på med lite bilder!!). Hoppas ni alla mår bra!
 

Blommigt och blåsigt i Kungsträdgården

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Det har varit en solig men blåsig helg i Stockholm. Philip kom upp med tåget i fredags och vi har spenderat helgen tillsammans. Vi har varit på medeltidsmarknad i blommiga Kungsträdgården, njutit i solen och ätit god mat. Idag har vi också firat Philips födelsedag (Grattis igen Älskling ♥) innan han åkte hem med sista tåget till Göteborg igen. Det har varit en jättehärlig helg i alla fall, och imorgon är det tillbaka till skolan som gäller! 
 

Färger i fejset

Modell: Mathias Grann
Foto & Retusch: Emma Grann 
Hår & Makeup: Mia Wahlström
 
 
När min bror var i Stockholm över helgen för någon vecka sedan så spenderade vi en eller två timmar i studion med Mia. Hon fixade den coola färgen och Mathias blev modell framför min kamera. Så nu har både jag och brorsan var sitt "Färg i Fejset"-porträtt. Nu är det bara mamma, pappa och Sara kvar, sedan har vi hela familjen! 
 
De två färdiga porträtten på mig och Mathias!
 

Late nights in the Studio

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8 och AF-S Nikkor 50 mm 1,8

Igår hade jag härliga Moa i studion,
..och såklart bästa Mia som fixade går och smink!
Vi tog över 700 bilder som jag nu skall börja gå igenom tänkte jag. Men det gick så bra och var så kul så det skall bara bli roligt, bilderna blev superfina! (Så många utropstecken haha!!). På vägen hem skulle jag gå och handla  men killen i affären stoppade mig och sa att "Vi stänger nu" och först då förstod jag hur mycket klockan var, jag tappar liksom bort tiden när jag är i studion!
 
Jag kunde inte hålla mig och fixade till en utav bilderna nu och lade upp den på instgram som en liten sneak peek för er som är nyfikna. Kika in min instagram här. Jag lade även upp en bild när ni var i studion igår, medan Mia sminkade Moa plockade jag ihop lite grejer på golvet och tog en bild, haha. Men tyckte den blev lite fin. 
 
 

Bakom kulisserna...

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Såhär såg det ut igår i studion igår eftermiddag! 
Jag fotade två killar från MIKAs Stockholm, och bästa Mia och Patric fixade smink och hår. Det blev ett par roliga och trevliga timmar i studion och många fina bilder blev det. Nu skall jag bara finna tiden att gå igenom alla bilder (typ 500 totalt) och välja ut de bästa. Såklart dyker de upp här på bloggen så fort de blir klara!'
 

Sol & Skuggor

 
 
 
Här är ett porträtt jag tog på Philip när vi var ute på en promenad förra veckan. Solen höll på att gå ner och var lite extra stark just då, så jag tvingade (i princip) in honom i en buske för att få till den här bilden. Tyckte den blev enkel och fin (trots att det inte riktigt är "min stil")!
 

Min fotogeniska katt

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Nu är jag tillbaka i Stockholm!
Jag var hemma på andra sidan Sverige i nästan en vecka vilket kändes himla skönt, jag hann till och med slappna av lite. Jag har haft tjejkväll med bästa tjejerna, lagat middagar med bästa Philip och målat ägg och haft äggtävling med familjen. Igår åt vi lunch hos farfar och Marie-Anne (så gott!!) och på kvällen åkte jag och Philip ner till mysiga Varberg och grillade med Johanna och Mulle och sedan såg vi på bio tillsammans. Solen sken och det var varmt hela dagen, det kändes som sommar och jag vill bara ha fler och fler såna kvällar nu! 
 
Dessa bilderna ovan tog jag på Sotis innan jag var tvungen att åka till tåget. Jag lade upp en av dessa bilderna på instagram och en vän kommenterade att Sotis vad snyggare än honom. Haha! Det kanske är därför jag inte tar så mycket selfies och istället lägger upp bilder på min katt. Helt enkelt för att han är mycket mer fotogenisk än vad jag är. Haha, det kan verkligen ligga något i det! 
 

En kvällspromenad vid havet

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S Nikkor 28mm f/1,8 och AF-S Nikkor 50 mm 1,8
 
Igår kväll tog jag och Philip bilen ut till havet en sväng och tog en promenad med Ludde där bland klipporna. Jättehärligt men jätteblåsigt haha! Så det var lite kallare än vad det ser ut på bilderna men om några veckor kommer an nog kunna gå där utan vindjacka! 
 
Idag är det påskafton så jag får väl hälsa GLAD PÅSK till alla er där ute som kikar in här. Själv skall jag snart bege mig hemåt och måla ägg och ha lite årliga påsktävlingar med familjen. 
 
Här får ni en extrabild på Ludde när vi försökte få honom att stå still för en fin bild. Haha! 

Fågeltornet

 
Igår efter en mysig lunch med mamma åkte jag iväg på en liten utflykt med bilen. Jag stannade vid det här stället som jag nog inte varit vid sedan jag var väldigt liten, man ser det lilla tornet när man åker förbi och jag tänker allid att "där skall jag stanna någon gång", så igår gjorde jag det. Det ligger vid Tjolöholms Slott här mellan Kungsbacka och Åsa. 
 
Det var nästan varmt i luften och det kändes som att våren var på väg. Vilket jag verkligen hoppas! Det var härligt att komma ut och bara lyssna på fåglarna och havet en bit bort...